Bodega Rioja Vega


Land: Spanje
Regio: Rioja
Klimaat: Atlantisch
Hoogte: 350 meter
Oppervlakte: 70 hectare
Landbouw: Conventioneel

Bodega Rioja Vega ligt in het dorpje Viana, in het Noorden van Rioja Baja. Felipe Ugalde richtte het huis op in 1882 en zag toen al veel potentie in de regio.

Rijke geschiedenis
De geschiedenis van het wijnhuis Rioja Vega gaat terug naar de tijd dat de kwaliteitsgarantie van Rioja Denominación de Origen nog niet bestond. Toen was het voor Felipe Ugalde al duidelijk dat het bijzondere klimaat, de nabijheid van de Ebro rivier en de arme grond alle potentie bezat om een bijzondere wijn te produceren. Franse wijnmakers ontvluchtten in die tijd hun eigen land vanwege Phylloxera en streken neer in gebieden zoals Rioja. Felipe maakte graag gebruik van de kennis van deze pioniers en gaf dit later door aan zijn kinderen. Nu, meer dan 125 jaar later, respecteert men nog steeds de oude tradities maar staat vernieuwing en technologie ook hoog in het vaandel.

Een optimaal klimaat
Het wijnhuis omvat nu 70 hectare wijngaarden. De druivenstokken zijn aangeplant op bodems die arm zijn in voedingsstoffen, mineralen en zouten. De bodem laat het regenwater goed af door de bovenste gravel laag en bevat daaronder veel klei en kalksteen. Het klimaat is Atlantisch met lichte continentale invloeden. De zomers en winters zijn mild maar het verschil is dag- en nachttemperaturen is groot. Dit zorgt voor een optimaal behoud van de zuurgraad.

Wijnen
Rioja Vega Blanco
Rioja Vega Roble
Rioja Vega Crianza

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin