Domaine Les Terres d’Ocre

Domaine Les Terres d’Ocre, gelegen in het charmante Saint Pourcain, in het Loire departement, is een bescheiden wijndomein dat met veel zorg en aandacht wijnen produceert die de natuur en terroir respecteren.

In hun witte wijnen wordt voornamelijk de chardonnay gecombineerd met de tressalier druiven. De chardonnay zorgt voor een rijke en volle smaak, terwijl de tressalier frisheid en levendigheid toevoegt. Deze druiven doen het goed op de granietbodems van Saint Pourcain, wat de wijnen een subtiele mineraliteit geeft.

De rode wijnen van Domaine Les Terres d’Ocre worden gemaakt van pinot noir en gamay druiven. Deze druivensoorten brengen levendige fruittonen en een mooie structuur naar voren. Ook hier speelt de granietbodem een belangrijke rol in het karakter van de wijnen.

Domaine Les Terres d’Ocre, is toegewijd aan de biologische wijnbouw. Het domein streeft ernaar om op een duurzame manier te werken, met respect voor de natuur en het milieu. Ze gebruiken geen synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, waardoor de wijngaarden in harmonie met de natuur kunnen groeien.
Daarnaast proberen ze het gebruik van sulfiet tot een minimum te beperken, wat resulteert in wijnen die puur en ongecompliceerd zijn. Deze aanpak zorgt ervoor dat de wijnen van Domaine Les Terres d’Ocre een natuurlijke expressie zijn van de druiven en het terroir, zonder toegevoegde stoffen die de smaak kunnen maskeren.

Florent Barichard, de wijnmaker van het domein, heeft na 10 jaar ervaring in diverse wijngebieden besloten om in 2013 terug te keren naar zijn geboortegrond. Met zijn nuchtere aanpak en respect voor de natuur streeft hij ernaar om wijnen te maken die eerlijk en oprecht zijn.

De wijnen van Domaine Les Terres D’ocre in ons assortiment:
Instan T Blanc
Tressalier
Instan T Rouge