Domaine du Nozay


Land: Frankrijk
Regio: Loire, Sancerre
Klimaat: Continentaal
Hoogte: 100-200 meter
Oppervlakte: 15 hectare
Landbouw: Biologisch

Domaine du Nozay is een 17e-eeuws kasteel in de buurt van Sainte Gemme in het noorden van Sancerre. Baron Philippe en Marie-Hélène de Benoist vestigden zich in 1970 op dit mooie landgoed en zij gaven het haar huidige naam.

Zij waren de eersten die wijngaarden aanplantten en in 1974 maakten zij hun eerste wijn. Sauvignon Blanc speelde vanaf de allereerste dag de hoofdrol. Cyril, zoon van Philippe en Marie-Hélène, nam het bedrijf van zijn ouders over en begon de conversie naar een volledig biologische productie in 2011. Zijn voornemen is om een Sancerre te produceren van de hoogste kwaliteit, op een zo natuurlijk mogelijke manier.

De 15 hectare wijngaarden zijn aangeplant op kalkrijke kleibodems. De druivenstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud en groeien op steile hellingen. Dit maakt het bewerken van de wijngaarden erg lastig en soms zelfs gevaarlijk. Cyril werkt geheel natuurlijk en controleert alleen de kwaliteit van de druiven en de temperatuur van de alcoholische fermentatie. De rest laat hij geheel aan de natuur over.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin