Arcossó Tinto - Quinta de Arcossó

€17.50  Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€ 16.63 per fles)

Deze Quinta de Arcossó Reserva Tinto heeft een diep donkerrode kleur en heeft aroma’s van rijp bosbessenfruit met een tikje romige  vanillehout. Een smaakvolle bosbessen, licht kruidige wijn met frisse zuren en een klein bittertje in de afdronk. Erg goed te combineren met roodvlees, stoof gerechten en Hollandse stamppot met een gehakt bal.

Quinta de Arcossó ligt in Trás-os-Montes, in het uiterste noordoosten van Portugal. Eigenaar Amílcar Salgado koos deze plek niet ver van zijn ouderlijk huis toen hij in 2001 besloot zijn droom te verwezenlijken om de wijntradities van zijn voorouders voort te zetten. Dit deed hij door dit 400 jaar oude quinta te kopen. Deze Arcossó wordt gemaakt van 35% tinta amarela, 25% tinta roriz, 20% touriga nacional en 20% touriga franca. De druiven worden handmatig geplukt en er vindt nog een tweede selectie van de druiven plaats in de wijnmakerij. Wanner de druiven zijn geperst en de alcoholische fermentatie heeft plaatsgevonden, rijpt de wijn 12 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten en daarna nog 14 maanden in de fles in de kelders. In totaal zijn er maar 7.000 flessen gemaakt.

Bestel deze Arcossó eenvoudig online. Ontvang 5% korting bij 12 dezelfde stuks.

Herkomst

Tras-os-Montes, Portugal

Lekker bij

Steak, stoofschotels, stoofvlees, vleesgerechten, wild

Druivenras

Tinta amarela, Tinta roriz, Touriga nacional, Touriga franca

Oogstjaar

2019

Alcohol

14,5%

Rijping

14 maanden in eikenhouten vaten en 12 maanden in de fles

Certificaten

Werkt zo natuurlijk mogelijk

Eenheid

0,75 .liter

Producent: Quinta de Arcossó

Quinta de Arcossó ligt in Trás-os-Montes, in het uiterste noordoosten van Portugal. Trás-os-Montes betekend ‘over de bergen’ en ligt ook letterlijk tussen de bergen aan de ene kant en de Spaanse grens aan de andere kant. Eigenaar Amílcar Salgado koos deze plek niet ver van zijn ouderlijk huis toen hij in 2001 besloot zijn droom te verwezenlijken...

Lees meer