Vinyes Domènech


Land: Spanje
Regio: Montsant
Klimaat: Mediterraan
Hoogte: 450-500 meter
Oppervlakte: 25 hectare
Landbouw: Biologisch en biodynamisch

De familie Domènech komt uit het kleine Catalaanse dorpje Falset. Sinds 2002 zijn zij de eigenaren van een van de oudste wijngaarden in Capçanes. Joan Ignasi Domènech heeft een grote voorliefde voor de Garnacha druif en deze voert dan ook de boventoon in zijn wijnen.

Werken binnen een natuurreservaat
De 25 hectare wijngaarden liggen binnen een beschermd natuurreservaat en hebben een Noordelijke oriëntatie. Het gebied is ruw en bergachtig en er is door de rijke geschiedenis een grote diversiteit aan bodemsoorten en microklimaten ontstaan. De wijngaarden liggen op 450-500 meter hoogte en zijn omgeven door bossen. Het heerst een Mediterraan klimaat en het regent er weinig. De zomers zijn warm en droog en door het grote verschil in dag- en nachttemperaturen rijpen de druiven langzaam.

Biologisch
De familie Domènech heeft ervoor gezorgd dat het gehele proces van wijn maken een minimale impact heeft op de natuur. De wijngaarden zijn in 2008 gecertificeerd door het CCPAE, een Catalaanse instantie. Zo worden er geen kunstmatige meststoffen meer gebruikt en ook in de kelder wordt optimaal gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie en regen- en bronwater.

Familie Domènech wil graag het karakter van het landschap, de microklimaten en de individuele wijngaarden tot uiting brengen in de wijnen.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin