terug naar alle producenten

Masseria Tagaro

Masseria Tagaro wordt gerund door Michele Lorusso, de derde generatie binnen de familie en ligt in de Valle d’Itria in Puglia, de hak van Italië rond het befaamde en schitterend gelegen witte stadje ‘Locorotondo’.  Zoals veel Italiaanse families hecht ook deze familie veel waarde en belang aan de lange geschiedenis van het wijn maken binnen deze regio, alsook aan de tradities en de lokale gebruiken.

De primitivo (en zinfandel zijn verwant) is een betrouwbare klassieke druif uit Zuid-Italië. De wijnen gemaakt van deze druif kunnen licht en sappig zijn (zelfs met wat restzoet) of rijk en vol met gekonfijt fruit. De wijngaarden van Masseria Tagaro liggen rondom Locorotondo en een deel iets zuidelijker bij Manduria. Ze werken zoveel mogelijk biologisch in de wijngaarden. De zogenaamde terra rossa bodem bevat veel ijzer, zand en kalk en op deze rode aarde gedijt de druif prima.

De druiven worden vroeg en vaak ’s nachts geoogst (augustus), anders ontwikkelen ze te veel suiker wat te veel alcohol kan geven. Voor de alcoholische vergisting worden de ontsteelde druiven korte tijd gekoeld tot 10/12 graden om kleur- en geur extractie te bevorderen. De wijn rijpt deels op roestvrij staal en deels op gebruikt groot hout gedurende 4 maanden.

Land

Italië

Regio

Puglia

Klimaat

Gematigd mediterraan

Hoogte

200-400 meter

Oppervlakte

105 hectare

Landbouw

Conventioneel