terug naar alle wijnhuizen

Stefano Amerighi

Met de oprichting van het bedrijf werd zijn droom werkelijkheid. Het was Stefano Amerighi’s wens om een klassieke Syrah te maken met behulp van traditionele methodes, vakkennis en biodynamische wijnbouw technieken.

Hij deed veel werkervaring op in de Rhône en identificeerde een gebied met de juiste geologische omstandigheden nabij Chiuso di Cortona, genaamd Poggiobello di Farneta. Hij liet een klimatologisch en geologisch onderzoek uitvoeren en dit bevestigde zijn vermoeden dat de wijngaarden erg geschikt zijn voor het verbouwen van Syrah druiven. De wijngaarden hebben een ideale zuidwestelijke oriëntatie met een uniek microklimaat. Het werk in de wijngaarden is volledig biodynamisch en de paar gebruikte preparaten stimuleren het leven in de aarde. Alles draait om het verbouwen van gezonde druiven en het maken van wijn die vrij is van toevoegingen en correcties.

Een deel van de druiven wordt intact gelaten en gaat direct in de cementen vaten. Het andere deel wordt geheel traditioneel met de voet geperst. Het sap vergist dan door middel van natuurlijke gistculturen, zonder toegevoegde sulfieten en op natuurlijke temperaturen.

Land

Italië

Regio

Toscane, Cortona

Klimaat

Continentaal

Hoogte

500-600 meter

Oppervlakte

8 hectare

Landbouw

Biologisch-Biodynamisch