terug naar alle wijnhuizen

Azienda Agricola Corte Sant’ Alda

Corte Sant’ Alda is een familiebedrijf dat gerund wordt door Marinella Camerani. Marinella heeft haar leven gewijd aan het maken van biodynamische wijnen en is een vakvrouw met een grote reputatie binnen de biodynamische wijnbouw.

Na een slechte oogst in 1986 besloot ze dat er iets moest veranderen en begon ze de conversie naar een volledig biologische productie. Ze gelooft dat de invloed van mensen op de natuur minimaal zou moeten zijn en alleen een ondersteunende rol zou moeten vervullen. Daarentegen is het niet zo dat Marinella de natuur haar gang laat gaan. Ze heeft alle wijngaarden volledig onderzocht en geanalyseerd. Buiten dat ze het interessant vindt heeft het haar ook geholpen om betere keuzes te maken. Elk druivenras is aangeplant op een wijngaard die specifiek is gekozen vanwege zijn expositie t.o.v. de zon, het microklimaat en bodemsamenstelling.

Marinella heeft in de afgelopen 30 jaar veel geëxperimenteerd met alcoholische fermentaties in vaten van verschillende materialen: RVS, glasvezel, Frans eikenhout, kersenhout, kastanjehout, betonnen vaten en amfora’s. Hout heeft haar voorkeur maar ze gebruikt nog steeds een variëteit aan materialen, afhankelijk van het jaar en de wijn.

Land

Italië

Regio

Veneto

Klimaat

Continentaal

Hoogte

300 meter

Oppervlakte

39 hectare

Landbouw

Biologisch-Biodynamisch