Azienda Vitivinicola Corte Sant’Alda


Land: Italië
Regio: Veneto
Klimaat: Continentaal
Hoogte: 300 meter
Oppervlakte: 39 hectare
Landbouw: Biologisch-Biodynamisch

Corte Sant’ Alda is een familiebedrijf dat gerund wordt door Marinella Camerani. Marinella heeft haar leven gewijd aan het maken van biodynamische wijnen.

Biodynamisch én wetenschappelijk ondersteund
Na een slechte oogst in 1986 besloot ze dat er iets moest veranderen en begon ze de conversie naar een volledig biologische productie. Ze gelooft dat de invloed van mensen op de natuur minimaal zou moeten zijn en alleen een ondersteunende rol zou moeten vervullen. Daarentegen is het niet zo dat Marinella de natuur haar gang laat gaan. Ze heeft alle wijngaarden volledig onderzocht en geanalyseerd. Buiten dat ze het interessant vindt heeft het haar ook geholpen om betere keuzes te maken. Elke wijn komt van een specifieke wijngaard die is gekozen voor zijn juiste expositie, microklimaat, druivensoort en bodemsamenstelling.

Experimenten
Marinella heeft in de afgelopen 30 jaar veel geëxperimenteerd met alcoholische fermentaties in vaten van verschillende materialen: RVS, glasvezel, Frans eikenhout, kersenhout, kastanjehout, betonnen vaten en amfora’s. Hout heeft haar voorkeur maar ze gebruikt een variëteit aan materialen, afhankelijk van het jaar en de wijn.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin