terug naar alle wijnhuizen

Azienda Agricola Corte Sant’ Alda

Corte Sant’ Alda is een familiebedrijf in Mezzano di Sotto dat gerund wordt door Marinella Camerani, één van de eerste vrouwelijke wijnmakers met zo’n visie in Veneto. Marinella heeft haar leven gewijd aan het maken van biodynamische wijnen en is een vakvrouw met een grote reputatie binnen de biodynamische wijnbouw.

Na een slechte oogst in 1986 besloot ze dat er iets moest veranderen en begon ze de conversie naar een volledig biologische productie. Ze gelooft dat de invloed van mensen op de natuur minimaal zou moeten zijn en alleen een ondersteunende rol zou moeten vervullen. Daarentegen is het niet zo dat Marinella de natuur helemaal haar gang laat gaan. Ze heeft alle wijngaarden volledig onderzocht en geanalyseerd. Buiten dat ze het interessant vindt heeft het haar ook geholpen om betere keuzes te maken. Elk druivenras is aangeplant op een wijngaard die specifiek is gekozen vanwege zijn expositie ten opzichte van de zon, het microklimaat en bodemsamenstelling.

Corte Sant’ Alda is lid van de VinNatur associatie en Demeter (biodynamische wijnbouw). De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Marinella gebruikt natuurlijke gisten en sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Land

Italië

Regio

Veneto

Klimaat

Continentaal

Hoogte

300 meter

Oppervlakte

39 hectare

Landbouw

Biologisch-Biodynamisch