terug naar alle wijnhuizen

Domaine Lécheneaut

Fernand Lécheneaut begon in 1950 met 2,5 hectare wijngaarden het domein. Midden jaren ‘80 namen zijn zoons Vincent en Philippe de leiding over. Zij breidden het domein binnen korte tijd uit tot bijna 10 hectare, verdeeld over maar liefst 18 verschillende appellaties.

Domaine Lécheneaut werkt op een zo natuurlijk mogelijke manier met alleen biologische bestrijdingsmiddelen en bemesting. De wijngaarden worden bij tijd en wijlen met een paard omgeploegd en een deel van de rijen wordt met gras ingezaaid. Ze hebben het voorrecht over oude stokken te beschikken, de leeftijd van de stokken varieert van 25 tot 65 jaar.

Wanneer de druiven bijna rijp zijn worden ze nauwlettend in de gaten gehouden. Elk perceel wordt gecontroleerd op zuurgraad, suikergehalte en pH-waarden en wanneer deze goed worden bevonden kan de oogst beginnen. Na de vinificatie in roestvrijstalen tanks wordt de wijn opgevoed in eikenhouten vaten. Afhankelijk van het jaar is het deel nieuw eikenhout doorgaans 30%. Na 18 maanden opvoeding wordt de wijn zonder filtering of klaring op fles gebracht.
De wijnen van Vincent en Phillippe hebben fruit, finesse en elegantie een veel bewaarpotentieel. Ze zijn altijd op zoek naar verbetering. Eind 2014 werden ze door het toonaangevende wijntijdschrift Bourgogne Aujourd’hui uitgeroepen tot wijnboeren van het jaar.

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne, Gevrey-Chambertin

Klimaat

Continentaal

Hoogte

375-300 meter

Oppervlakte

22 hectare

Landbouw

Conventioneel