terug naar alle wijnhuizen

Château la Voulte-Gasparets

De families Pauc, Grulet, Bergès en Reverdy runnen Château La Voulte-Gasparets al zes generaties lang samen. Patrick Reverdy is de wijnmaker in kwestie en hij houdt, samen met zijn zoon Laurent, toezicht op de processen en het kwaliteitsniveau van de wijn.
Hij is altijd op zoek naar authenticiteit maar hij heeft, naar eigen zeggen, weinig invloed. Zijn filosofie en uitgangspunt liggen in de natuur. Hij respecteert de natuur, leeft er mee samen en geeft het de nodige aandacht.

De bodem bestaat voornamelijk uit klei, zand en keien. De keien absorberen overdag de warmte van het zonlicht en laat die ’s avonds langzaam los. Er heerst een Mediterraan klimaat en het regent er zelden. Gelukkig heeft het gebied te maken met constante verkoelende zeebries. Château la Voulte-Gasparets is trouw gebleven aan zijn inheemse druivenrassen en maakt voornamelijk wijn van carignan (50%), grenache (25%), mourvèdre (15%) en syrah (10%). Er wordt slechts een kleine hoeveelheid witte wijn gemaakt van rolle, grenache en macabeu.

Land

Frankrijk

Regio

Corbières

Klimaat

Mediterraan

Hoogte

60-100 meter

Oppervlakte

55 hectare

Landbouw

Conventioneel