Domaine Jean-Marc Vincent


Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne, Santenay
Klimaat: Continentaal
Hoogte: 250-350 meter
Oppervlakte: 6 hectare
Landbouw: Biodynamisch (zonder certificaat)

Jean-Marc Vincent erfde het domein van zijn grootvader André Bardollet-Bravard. Nu beheert hij het samen met zijn vrouw Anne-Marie. Het domein omvat 6 hectare wijngaarden in Santenay, Auxey-Duresses, Montagny en Puligny-Montrachet.

Uiterste precisie
Jean-Marc en Anne-Marie werken heel bewust biologisch. In de wijngaard en in de kelder doen ze er alles aan om zo zacht en puur mogelijk te kunnen werken. Allereerst gebruiken ze geen chemicaliën in de wijngaard en laten ze de natuur hier volledig zijn gang gaan. Er is een grote activiteit van bacteriën en schimmels in de grond en er groeien vele grassen en kruiden tussen de druivenstokken. Wanneer deze gesnoeid moeten worden doen ze dat met een zeis. Ze hebben daarnaast een lichtgewicht tractor die de bodem minimaal verdrukt. De druivenstokken zijn gemiddeld 70 jaar oud.

Vinificatie
In de kelder wordt slim gebruik gemaakt van zwaartekracht. De druiven worden direct maar zacht geperst en het sap gaat vervolgens in nieuwe eikenhouten vaten. Machinale kracht wordt hierbij vermeden. Geen enkele wijn wordt gefilterd en ze rijpen allemaal minstens 15 maanden.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin