terug naar alle wijnhuizen

Domaine Antoine Lienhardt

Antoine Lienhardt en Juliette Joblot vormen een jong en veelbelovend stel in de Cote de Nuits Villages. In 2011 namen ze 4,2 hectare wijngaarden over van Antoine’s grootvader en sindsdien maken ze zelf wijn.

Antoine werkte voorheen bij Domaine Amiot-Servelle in Chambolle-Musigny en korte tijd in Chablis en Zuid-Afrika. Toch zegt hij het meest geleerd te hebben van zijn partner Juliette. Zij is de dochter van de beroemde Jean-Marc Joblot in Givry en heeft het wijn maken op jonge leeftijd van haar vader geleerd. Antoine gelooft dat het succes van goede wijn in de wijngaarden begint en werkt op de manier van ‘Lutte Raisonée’. Dit wil zeggen dat hij grotendeels biologisch werkt en alleen ingrijpt als dit noodzakelijk is.

De wijngaarden zijn aangeplant in de jaren ’60. De kwaliteit van de druiven is daardoor groter dan de kwantiteit. Wanneer de druiven handmatig zijn geplukt worden ze dubbel gesorteerd; in de wijngaard en bij aankomst in de wijnmakerij. Er wordt veel aandacht besteed aan de rijpheid van de druiven. Ze moeten fysiologisch rijp zijn en daarnaast voldoende zuren bevatten. Antoine’s stijl wordt dan ook gedreven door energie, mineralen en fruit.

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne

Klimaat

Continentaal

Hoogte

250-300 meter

Oppervlakte

4,2 hectare

Landbouw

Lutte Raisonnée