Guy Méa

Al 5 generaties bezit de Guy Méa familie wijngaarden in Montagne de Reims met een 1er Cru en Grand Cru status. De huidige generatie vindt dat conventionele landbouwmethoden de bodem verarmen dus werken zij zo natuurlijk mogelijk. Ze laten grassen groeien tussen de druivenstokken en het gebruik van chemicaliën wordt gemeden, ook gebruiken ze geen zware machines op het land. Familie Guy Méa werkt biologisch maar hebben geen certificaten op hun labels. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk. Het klimaat is koel en heeft zowel continentale als Atlantische invloeden. Men produceert jaarlijks 55.000 flessen en dit is voor champagne een hele kleine productie.

Lijfspreuk van wijnmaker Jean-Louis « si tu respectes la terre, elle te le rendra sois-en certaine ».-wanneer jij het land  respecteert en begrijpt, dan geeft ze jou het beste terug.

Land

Frankrijk

Regio

Champagne

Klimaat

Continentaal

Hoogte

75-150 meter

Oppervlakte

Landbouw

conventioneel