Weingut Claus Preisinger - Zweigelt - Burgenland

€14,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€13,30 per fles)

De druiven voor de Zweigelt van Claus Preisinger groeien op dezelfde wijngaarden waar ook de druiven voor de top-cuvée Pannobile groeien. De Zweigelt wordt handmatig geplukt in de eerste weken van september en daarna zorgvuldig geselecteerd. De alcoholische fermentatie gebeurt geheel natuurlijk in roestvrijstalen tanks en de wijn rijpt daarna ongefilterd nog 10 maanden in kleine eikenhouten vaten. Het resultaat is een zachte wijn met een puur fruitkarakter en een boerse toon. Heerlijk als aperitief en goed te combineren met gevogelte zoals fazant en kwartel.

  • Land: Oostenrijk
    Regio: Burgenland
    Classificatie: Qualitätswein
  • Het jonge bedrijf van Claus Preisinger ligt in de deelstaat Burgenland, in het uiterste oosten van Oostenrijk. Hij heeft 19 hectare wijngaard verdeeld over 64 kleine percelen rondom zijn wijnmakerij in Gols. Claus Preisinger is biologisch gecertificeerd. Hij werkt in de wijngaarden volgens de filosofie van Rudolph Steiner, de Oostenrijkse grondlegger van de antroposofie. In de kelder werkt hij puristisch en volgt hij zijn gevoel en instinct. Naast zijn reguliere wijnen maakt hij in grote jaren ook zijn prestige wijn ‘Buhl’ en als hij zin heeft een rosé. Waarom niet?
  • Druiven: Zweigelt
    Oogstjaar: 2015
    Alcoholpercentage: 12,5%
    Rijping: Tien maanden in kleine eikenhouten vaten
    Certificaten: Agriculture Biologique
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 14-16˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk bij wildgerechten, stoofvlees en risotto met champignon en truffel.
  • filterrood, filteroostenrijk, filterburgenland, filterzweigelt


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €13,30 per stuk en bespaar 5%

    De druiven voor de Zweigelt van Claus Preisinger groeien op dezelfde wijngaarden waar ook de druiven voor de top-cuvée Pannobile groeien. De Zweigelt wordt handmatig geplukt in de eerste weken van september en daarna zorgvuldig geselecteerd. De alcoholische fermentatie gebeurt geheel natuurlijk in roestvrijstalen tanks en de wijn rijpt daarna ongefilterd nog 10 maanden in kleine eikenhouten vaten. Het resultaat is een zachte wijn met een puur fruitkarakter en een boerse toon. Heerlijk als aperitief en goed te combineren met gevogelte zoals fazant en kwartel.

    • Land: Oostenrijk
      Regio: Burgenland
      Classificatie: Qualitätswein
    • Het jonge bedrijf van Claus Preisinger ligt in de deelstaat Burgenland, in het uiterste oosten van Oostenrijk. Hij heeft 19 hectare wijngaard verdeeld over 64 kleine percelen rondom zijn wijnmakerij in Gols. Claus Preisinger is biologisch gecertificeerd. Hij werkt in de wijngaarden volgens de filosofie van Rudolph Steiner, de Oostenrijkse grondlegger van de antroposofie. In de kelder werkt hij puristisch en volgt hij zijn gevoel en instinct. Naast zijn reguliere wijnen maakt hij in grote jaren ook zijn prestige wijn ‘Buhl’ en als hij zin heeft een rosé. Waarom niet?
    • Druiven: Zweigelt
      Oogstjaar: 2015
      Alcoholpercentage: 12,5%
      Rijping: Tien maanden in kleine eikenhouten vaten
      Certificaten: Agriculture Biologique
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 14-16˚C
      Wijn-spijs suggesties: Heerlijk bij wildgerechten, stoofvlees en risotto met champignon en truffel.
    • filterrood, filteroostenrijk, filterburgenland, filterzweigelt
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin