Weingut Claus Preisinger - Blaufränkisch - Burgenland

€14,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€13,30 per fles)

De Blaufränkisch van Claus Preisinger is geconcentreerd en heeft een licht aards karakter. De druiven groeien op fossiele kalk- en zandsteen bodems aan de noordkant van de Neusiedler See. De druiven worden handmatig geplukt in oktober en zorgvuldig geselecteerd. De alcoholische fermentatie gebeurt geheel natuurlijk in roestvrijstalen tanks en de wijn verblijft daarna ongefilterd nog acht maanden in kleine eikenhouten vaten, op zijn lie. De wijn wordt heel licht gefilterd en het resultaat is een krachtig en toch elegante wijn met smaaktonen van bramen, bosbessen, kruiden en bosgrond. Heerlijk bij wildgerechten, stoofvlees en risotto met champignon en truffel.

  • Land: Oostenrijk
    Regio: Burgenland
    Classificatie: Qualitätswein
  • Het jonge bedrijf van Claus Preisinger ligt in de deelstaat Burgenland, in het uiterste oosten van Oostenrijk. Hij heeft 19 hectare wijngaard verdeeld over 64 kleine percelen rondom zijn wijnmakerij in Gols. Claus Preisinger is biologisch gecertificeerd. Hij werkt in de wijngaarden volgens de filosofie van Rudolph Steiner, de Oostenrijkse grondlegger van de antroposofie. In de kelder werkt hij puristisch en volgt hij zijn gevoel en instinct. Naast zijn reguliere wijnen maakt hij in grote jaren ook zijn prestige wijn ‘Buhl’ en als hij zin heeft een rosé. Waarom niet?
  • Druiven: Blaufränkisch
    Oogstjaar: 2015
    Alcoholpercentage: 12%
    Rijping: Acht maanden in kleine eikenhouten vaten
    Certificaten: Agriculture Biologique
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 14-16˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk als aperitief en goed te combineren met gevogelte zoals fazant en kwartel.
  • filterrood, filteroostenrijk, filterburgenland, filterblaufrankisch


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €13,30 per stuk en bespaar 5%

    De Blaufränkisch van Claus Preisinger is geconcentreerd en heeft een licht aards karakter. De druiven groeien op fossiele kalk- en zandsteen bodems aan de noordkant van de Neusiedler See. De druiven worden handmatig geplukt in oktober en zorgvuldig geselecteerd. De alcoholische fermentatie gebeurt geheel natuurlijk in roestvrijstalen tanks en de wijn verblijft daarna ongefilterd nog acht maanden in kleine eikenhouten vaten, op zijn lie. De wijn wordt heel licht gefilterd en het resultaat is een krachtig en toch elegante wijn met smaaktonen van bramen, bosbessen, kruiden en bosgrond. Heerlijk bij wildgerechten, stoofvlees en risotto met champignon en truffel.

    • Land: Oostenrijk
      Regio: Burgenland
      Classificatie: Qualitätswein
    • Het jonge bedrijf van Claus Preisinger ligt in de deelstaat Burgenland, in het uiterste oosten van Oostenrijk. Hij heeft 19 hectare wijngaard verdeeld over 64 kleine percelen rondom zijn wijnmakerij in Gols. Claus Preisinger is biologisch gecertificeerd. Hij werkt in de wijngaarden volgens de filosofie van Rudolph Steiner, de Oostenrijkse grondlegger van de antroposofie. In de kelder werkt hij puristisch en volgt hij zijn gevoel en instinct. Naast zijn reguliere wijnen maakt hij in grote jaren ook zijn prestige wijn ‘Buhl’ en als hij zin heeft een rosé. Waarom niet?
    • Druiven: Blaufränkisch
      Oogstjaar: 2015
      Alcoholpercentage: 12%
      Rijping: Acht maanden in kleine eikenhouten vaten
      Certificaten: Agriculture Biologique
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 14-16˚C
      Wijn-spijs suggesties: Heerlijk als aperitief en goed te combineren met gevogelte zoals fazant en kwartel.
    • filterrood, filteroostenrijk, filterburgenland, filterblaufrankisch
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin