TEAM


Suzanne van Broekhuizen

Mede-eigenaar Wijnhandel B.J. de Logie en Wijnimport van Broekhuizen

Als dochter van de voormalige eigenaren Theo en Eveline van Broekhuizen ben ik opgegroeid met wijn. Lekker eten en drinken stond (en staat nog steeds) centraal. Na psychologie en criminologie gestudeerd te hebben ben ik zeven jaar werkzaam geweest als strategisch analist bij de Amsterdamse politie. Ondanks mijn leuke baan ben ik altijd betrokken gebleven bij het familiebedrijf; ik heb bijvoorbeeld druiven geplukt in de Bourgogne en heb elk jaar kerstpakketten ingepakt in de december. In 2010 heb ik het roer omgegooid. De vooropleiding tot vinoloog (SDEN-3 Wijnbrevet) heb ik met veel plezier gedaan. Binnen het bedrijf ben ik verantwoordelijk voor de marketing & communicatie, het organiseren van proeverijen en voor de administratie. Ook sta ik wekelijks in de winkel en geef ik wijncursussen om mijn enthousiasme over wijn over te brengen. Ik ben trots op ons bedrijf en ons assortiment.

Specialisme: marketing, communicatie en organisatie

Favoriete wijngebied: de Bourgogne met liefelijke dorpjes, prachtige landschappen, het terroir, de historie en de mooiste wijnen van de wereld.


Jasper Ferwerda

Mede-eigenaar Wijnhandel B.J. de Logie en Wijnimport van Broekhuizen

Voor mij is het werken bij Wijnhandel B.J. de Logie begonnen als een bijbaan. In 1997 stopte ik met mijn studie en kwam ik in vaste dienst werken. Na mijn eerste wijnreis naar Frankrijk was ik verkocht. Mijn kennis en liefde voor wijn ontwikkelde daarna snel door de SWEN wijncursussen en de vinologenopleiding te volgen. Met mijn wijnkennis en ervaring zoek ik continu naar nieuwe wijnen die passen binnen ons assortiment en waar we ons mee kunnen blijven onderscheiden. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat iedereen die werkt binnen ons bedrijf net als ik enthousiasme en passie heeft voor wijn en dit uitstraalt.

Specialisme: kennis wijngebieden, assortiment en inkoop

Favoriete wijngebied: de Beaujolais met de glooiende heuvels en de fruitige, robijnrode wijnen.


Frank Houtenbos

Mede-eigenaar Wijnhandel B.J. de Logie en Wijnimport van Broekhuizen

Vanaf mijn 17e jaar ben ik gegroeid van beginnend gastheer tot restaurantmanager en sommelier bij gerenommeerde bedrijven, zoals het Intercontinental Hotel in Berlijn en Parijs, het Amstel Hotel, De Kersentuin, John Halvemaan en Beddington’s in Amsterdam. In 2001 vroeg Theo van Broekhuizen aan mij om het team te komen versterken, wat voor mij de perfecte gelegenheid was om de stap te maken van horeca naar de wijnwereld. Met mijn achtergrond als restaurantmanager zit regelen in mij bloed, daarom heb ik mij de afgelopen jaren toegelegd op het logistieke proces. Het bewaken van onze service en kwaliteit staat voor mij centraal.

Specialisme: horeca en logistiek

Favoriete wijngebied: de Rhône met de noordelijke en zuidelijke verschillen in klimaat, kleur, smaak en productieproces.


Tekla Lodder

Senior inkoop & verkoop - register vinoloog van de Wijnacademie

Waar zouden we zijn zonder een goed glas wijn? Een retorische vraag natuurlijk voor iemand die al een heel leven in de wijn werkt. Wijn is mijn lust en mijn leven, so to speak. Een passie die ik hier bij De Logie elke dag en al bijna 20 jaar mag beleven. De kick van het zoeken en vinden van nieuwe wijnen en producenten die matchen met onze criteria van eigenheid en professionaliteit. De voldoeningvan een geslaagd wijnadvies aan een tevreden klant bij het wegwijs maken in wijn-spijs combinaties. Het geven van presentaties en proeverijen aan chefs, sommeliers en staf, maar ook aan de vele nieuwe geïnteresseerden; want wijn lééft. Alles, tot en met het inrichten van onze etalage. Wijn moet beleefd en gecommuniceerd worden. Elke wijn een ervaring, een eigen verhaal. Het is aan ons om dat over te brengen.

Specialisme: Italië, wijnadvies en wijncursussen


Michelle Kamm

Wijnadviseur horeca & wijnhandel

Sinds oktober 2015 ben ik werkzaam als wijnadviseur bij wijnhandel B.J. de Logie. Het was in Franschhoek (Zuid-Afrika) waar ik voor het eerst in aanraking kwam met wijnbouw. De prachtige wijngaarden, koele kelders en de wijn als product van de natuur. Daar moest ik meer over weten! Na mijn studie werkte ik tijdens de oogst van 2013 bij Ferrer Bobet in de Priorat. Om zoveel mogelijk over wijn te leren heb een aantal jaar in de horeca gewerkt bij onder andere Monvínic in Barcelona en Bord'eau in Amsterdam. Naast mijn werk ben ik in 2014 begonnen aan de Diploma Course van de internationale wijnopleiding WSET (Wine & Spirits Education Trust) en in 2017 hoop ik mijn diploma te behalen. Als jongste medewerker van het bedrijf ben ik er trots op dat ik dagelijks met zulke mooie wijnen kan werken.

Specialisme: Spanje, biodynamische wijnbouw, wijnadvies


Theo van Broekhuizen

Adviseur

Vanaf mijn 15e ben ik al gefascineerd door restaurants, eten en drinken. Niet zo zeer direct vanuit mijn ouders, maar van de wereld daaromheen en van mijn grootvader Barend Jan de Logie. Toen ik uit noodzaak, na het overlijden van mijn vader, samen met mijn moeder De Logie overnam, wilde ik veel meer leren over wijn. Zo ging ik op mijn 19e naar Bordeaux. Er ging een wereld voor mij open; intrigerend, zo vreselijk veel smaken! Proeven was en ís het leukste wat er bestaat. Het is voor mij even wennen om niet elke dag naar de zaak te moéten, zoals ik meer dan 45 jaar heb gedaan. Nu hoef ik alleen nog de dingen te doen die ik leuk vind. Mijn ervaring en kennis delen en natuurlijk met ons hele team nieuwe wijnen proeven.

Specialisme: de Bordeaux, waar het allemaal is begonnen en waarvan ik elke jaargang En Primeur heb geproefd.


Ivan Verheijen

Chauffeur

Iets meer dan tien jaar geleden is het alweer dat ik voor het eerst binnenstapte bij De Logie. De eerste twee jaar hielp ik alleen tijdens de kerstperiode met het maken van relatiegeschenken. Al snel was ik ook chauffeur en reed ik wekelijks bestellingen naar klanten. En natuurlijk elke keer aan het eind van de dag een nieuwe wijn proberen. Binnenkort begin ik aan het SDEN-3 Wijnbrevet en maandelijks betaal ik geld om mijn wijnvoorraad aan te vullen met wijnen die ook nog jaren kunnen liggen. Inmiddels wordt het écht tijd dat ik meer met mijn, bijna afgeronde, rechtenstudie ga doen. Maar wie weet; ooit in de toekomst…

Favoriete wijn: Barbaresco Montestefano van La Ca' Növa


Wout Runhaar

Chauffeur

Ook ik ben inmiddels besmet met het wijnvirus. Sinds begin 2015 werk ik als chauffeur bij De Logie naast mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn eerste werkdag kreeg ik meteen zes verschillende wijnen om te proeven en de toon was gezet. Ik houd van het rijden door de stad met bestellingen en ben bijna verslaafd aan de interactie met klanten; zowel het contact met de horeca als met de particulieren. Mijn passie voor wijn groeit elke dag; de SDEN-2 Basiscursus heb ik inmiddels afgerond en ik ben klaar voor de volgende stap! Stiekem hoop ik op een toekomst bij De Logie, maar eerst mijn studie afmaken!

Favoriete wijn: Hautes Côtes de Nuits van Domaine Gros

 

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin