Nozay Sancerre & Soumade Rasteau - Cadeau

€38,50
*

Inhoud van houten B.J. de Logie 2-vaks kist met schuifdeksel:

Klassiek Frans cadeau met wijnen van Domaine du Nozay en Domaine la Soumade

Wit - Domaine du Nozay - Sancerre - 0,75 liter
Rood - Domaine la Soumade - Rasteau Village - 0,75 liter

  • Land: Frankrijk
    Regio Nozay: Loire
    Regio Soumade: Rhône
  • Domaine du Nozay: Domaine du Nozay is een 17e-eeuws kasteel in de buurt van Sainte Gemme in het noorden van Sancerre. Baron Philippe en Marie-Hélène de Benoist vestigden zich in 1970 op dit mooie landgoed en zij gaven het haar huidige naam. Zij waren de eersten die wijngaarden aanplantten en in 1974 maakten zij hun eerste wijn. Sauvignon Blanc speelde vanaf de allereerste dag de hoofdrol. Cyril, zoon van Philippe en Marie-Hélène, nam het bedrijf van zijn ouders over en begon de conversie naar een volledig biologische productie in 2011. Zijn voornemen is om een Sancerre te produceren van de hoogste kwaliteit, op een zo natuurlijk mogelijke manier.

    Domaine la Soumade: André Roméro begon Domaine la Soumade in 1979. Zijn zoon Frédéric kwam in 1996, net na het behalen van zijn oenologie diploma, bij het bedrijf werken. Ze bouwden een geheel nieuwe wijnkelder in 2002 en worden sinds die tijd bijgestaan door consultant wijnmaker Stéphane Derenoncourt en zijn team. Hij heeft binnen het bedrijf modernere technieken geïntroduceerd om het natuurlijke karakter van de wijn te kunnen benadrukken. Ook worden de wijngaarden ‘lutte raisonée’ behandeld: er wordt alleen gesproeid wanneer het noodzakelijk is. Het domein omvat inmiddels 26 hectare in Rasteau en een hectare in Gigondas. In 2010 kreeg Rasteau, net als Chateauneuf-du-Pape en Gigondas, een Cru status.

  • Sancerre: wanneer de druiven voor de Sancerre van Domaine du Nozay rijp zijn worden ze handmatig geoogst. Ze worden geperst in een moderne pneumatische pers waardoor ze heel zuiver sap verkrijgen. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Er wordt niks aan toegevoegd en daardoor duurt dit proces relatief lang. De wijn wordt pas in het voorjaar gefilterd en gebotteld. Het resultaat is een wijn met zuivere aroma’s van citrusfruit, groene appel, peer en nectarine.

    Rasteau Village: De Rasteau Village wordt gemaakt van 80% Grenache, 10% Syrah en 10% Mourvèdre. De druiven worden bij binnenkomst in de kelder eerst zorgvuldig gesorteerd. Daarna worden ze gekneusd en ondergaan ze gedurende 14-18 dagen een schilinweking en alcoholische fermentatie. De wijn rijpt vervolgens 18 maanden op zijn fijne lees in roestvrijstalen tanks. Aroma’s doen denken aan zwarte kersen, bramen, pruimen en lichte kruiden.

  • Wijn-spijs suggestie witte Sancerre: Heerlijk als aperitief, bij asperges, geitenkaas en schaal- en schelpdieren.
    Wijn-spijs suggestie rode Rasteau Village: Goed te combineren met gegrild rood vlees, lamsvlees en BBQ.
  • filterfrankrijk, filterrelatiegeschenken


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks

Inhoud van houten B.J. de Logie 2-vaks kist met schuifdeksel:

Klassiek Frans cadeau met wijnen van Domaine du Nozay en Domaine la Soumade

Wit - Domaine du Nozay - Sancerre - 0,75 liter
Rood - Domaine la Soumade - Rasteau Village - 0,75 liter

  • Land: Frankrijk
    Regio Nozay: Loire
    Regio Soumade: Rhône
  • Domaine du Nozay: Domaine du Nozay is een 17e-eeuws kasteel in de buurt van Sainte Gemme in het noorden van Sancerre. Baron Philippe en Marie-Hélène de Benoist vestigden zich in 1970 op dit mooie landgoed en zij gaven het haar huidige naam. Zij waren de eersten die wijngaarden aanplantten en in 1974 maakten zij hun eerste wijn. Sauvignon Blanc speelde vanaf de allereerste dag de hoofdrol. Cyril, zoon van Philippe en Marie-Hélène, nam het bedrijf van zijn ouders over en begon de conversie naar een volledig biologische productie in 2011. Zijn voornemen is om een Sancerre te produceren van de hoogste kwaliteit, op een zo natuurlijk mogelijke manier.

    Domaine la Soumade: André Roméro begon Domaine la Soumade in 1979. Zijn zoon Frédéric kwam in 1996, net na het behalen van zijn oenologie diploma, bij het bedrijf werken. Ze bouwden een geheel nieuwe wijnkelder in 2002 en worden sinds die tijd bijgestaan door consultant wijnmaker Stéphane Derenoncourt en zijn team. Hij heeft binnen het bedrijf modernere technieken geïntroduceerd om het natuurlijke karakter van de wijn te kunnen benadrukken. Ook worden de wijngaarden ‘lutte raisonée’ behandeld: er wordt alleen gesproeid wanneer het noodzakelijk is. Het domein omvat inmiddels 26 hectare in Rasteau en een hectare in Gigondas. In 2010 kreeg Rasteau, net als Chateauneuf-du-Pape en Gigondas, een Cru status.

  • Sancerre: wanneer de druiven voor de Sancerre van Domaine du Nozay rijp zijn worden ze handmatig geoogst. Ze worden geperst in een moderne pneumatische pers waardoor ze heel zuiver sap verkrijgen. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Er wordt niks aan toegevoegd en daardoor duurt dit proces relatief lang. De wijn wordt pas in het voorjaar gefilterd en gebotteld. Het resultaat is een wijn met zuivere aroma’s van citrusfruit, groene appel, peer en nectarine.

    Rasteau Village: De Rasteau Village wordt gemaakt van 80% Grenache, 10% Syrah en 10% Mourvèdre. De druiven worden bij binnenkomst in de kelder eerst zorgvuldig gesorteerd. Daarna worden ze gekneusd en ondergaan ze gedurende 14-18 dagen een schilinweking en alcoholische fermentatie. De wijn rijpt vervolgens 18 maanden op zijn fijne lees in roestvrijstalen tanks. Aroma’s doen denken aan zwarte kersen, bramen, pruimen en lichte kruiden.

  • Wijn-spijs suggestie witte Sancerre: Heerlijk als aperitief, bij asperges, geitenkaas en schaal- en schelpdieren.
    Wijn-spijs suggestie rode Rasteau Village: Goed te combineren met gegrild rood vlees, lamsvlees en BBQ.
  • filterfrankrijk, filterrelatiegeschenken
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin