Verslag overzichtsproeverij 13 mei 2018

Afgelopen zondag vond onze jaarlijkse overzichtsproeverij plaats in restaurant As. Ieder jaar nodigen we ook een aantal producenten uit om naar de proeverij te komen en hun wijnen te presenteren. Dit jaar waren dat Domaine Stéphane Ogier, Laventura, Diebolt-Vallois, en Kellerei Kurtatsch. Daarnaast hadden we een groot aantal wijnen openstaan waaronder ook al onze nieuwe wijnen.

In aanloop naar de proeverij ontvingen we al een paar mooie recensies in de pers over een aantal wijnen die ook op de proeverij te proeven waren.  Zo rolde bij de Telegraaf onze Chinon Les Granges van Domaine Baudry als lekkerste Cabernet Franc uit de Loire uit de bus tijdens de zomerwijnen test, vond Nicolaas Klei van Elsevier dat de Crémant de Loire Cuvée Silex  “geurend als een kasteeltuin is” en noemde Meneer en Mevrouw Hamersma (in hun strijd om de reputatie van Chardonnay weer op te vijzelen) de Viré Clessé van Domaine des Gandines, een “erg lekkere” (Chardonnay) in het Parool.  Op de zaterdag voorafgaand aan de proeverij hadden we met Stéphane Ogier en Brian McRobert van Laventura in de winkel van mevrouw Hamersma een afspraak met meneer Hamersma. Het filmpje en een verslag van dit bezoek volgt nog op onze website!

Op zondag tijdens de proeverij hadden we de Viré Clessé en Les Granges ook op de proeftafels staan. Daarnaast konden de bezoekers onder andere kennis maken met onze nieuwe wijnen zoals de Anjou Blanc Effusion (een Chenin Blanc) van Domaine Patrick Baudouin , ook uit de Loire een Muscadet Sèvre et Maine van Domaine Braud.  Uit Veneto stond de nieuwe Soave van Balestri Valda de ‘Vigneto Sengialta’ open en bij onze rode selectie kon men de blaufränkisch uit Burgenland proeven.  We ontvingen zeer enthousiaste reacties over zowel deze nieuwe selectie wijnen als ook over de selectie wit en rood van ons bestaande assortiment die er op de proeftafels stonden. Bij binnenkomst stond Diebolt-Vallois met zijn prachtige Blanc de Blancs Champagnes. Ronald de Groot, hoofdredacteur van Perswijn, was er ook erg enthousiast over. Hij schreef een mooie overpeinzing over deze Champagnes!

Enkele reacties van onze bezoekers over de proeverij:
“Top, leuk, zoveel meer bio wijnen ook. Locatie is ook top!”
“Mooie en vaak verrassende selectie”
“Bijzonder prettig advies van de dames en heren”
“Van alle proeverijen die ik ken, de prettigste sfeer”

Wilt u nog een keer bekijken welke wijnen er geschonken werden? Klik dan hier voor de proeflijst. Mocht u de proeverij dit jaar gemist hebben, maar wilt u toch meer weten over de wijnen die op de proeftafels stonden, dan adviseren we u uiteraard graag in de winkel!

De volgende voorjaarsproeverij staat gepland op zondag 26 mei 2019. Details volgen.