Thema wijnproeverij: Italië

Op zaterdag 7 maart organiseren wij bij ons in de winkel een wijnproeverij met als thema: Italië. U kunt op deze dag een 15 tot 20-tal wijnen proeven! Van frisse, witte wijnen afkomstig van de hooggelegen wijngaarden uit het koele, noordelijke Alto Adige tot aan zwoele, kruidige rode wijnen uit de hak van de laars van het warme zuiden. Ook staan er wijnen op de proeftafel afkomstig van de vulkanische bodem van de Etna uit Sicilië.

Met hapjes van…
Bij elke themaproeverij verzorgt een restaurant kleine bites in combinatie met een aantal wijnen. Op 7 maart is dat restaurant Domenica.

Met het wijnhuis…
Ook zal er tijdens de proeverijen één van onze producenten aanwezig zijn. Op 7 maart is dat onze producent van Castello La Leccia uit Toscane. Hij zal een aantal van zijn elegante Chianti’s op de proeftafel presenteren en u alles vertellen over deze prachtige streek en zijn wijnen!
(N.a.v. het advies van het RIVM zal uit voorzorgsmaatregelen de producent zelf niet aanwezig zijn tijdens de proeverij maar wij presenteren uiteraard wel zijn wijnen). 

Over Castillo La Leccia – Toscane
Castello la Leccia is een eeuwenoud kasteel, schitterend hoog gelegen even ten zuiden van Castellina. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw en is onlangs heel zorgvuldig gerestaureerd en verbouwd tot een prachtig klein hotel. Het totale landgoed rondom het kasteel bevat 180 hectare waarvan 13,5 hectare wijngaarden, de rest is beplant met bos en olijfbomen. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300-500 meter en hebben een zuidelijke oriëntatie, de bodem is hier kalkhoudend.  De planten worden volledig biologisch behandeld en voor een betere biodiversiteit staan er mosterd- en gerstplanten tussen de druivenstokken. Ze maken hier prachtige, kwalitatief hoogwaardige wijnen  op basis van sangiovese en daarnaast cultiveren ze ook kleine hoeveelheden malvasia nera, merlot, syrah en petit verdot.

Praktische informatie proeverij
Tijd: 12:00 – 17:00
Entree: gratis
Aanmelden: u hoeft zich niet aan te melden voor deze proeverij

Bekijk hier vast de wijnlijst.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van al onze activiteiten, proeverijen en aanbiedingen? Schrijf u dan hier in voor onze 1-maandelijkse nieuwsbrief.