Frisse witte wijnen uit een koel klimaat. Maar wat is het verschil?

Franciscus – Grüner Veltliner – Weingut Salomon Undhof
De herkomst van de druif grüner veltliner gaat terug naar de 18e eeuw en is voornamelijk aangeplant in Oostenrijk. Deze Franciscus Messwein wordt gemaakt van stokken die zijn aangeplant op lössbodems. Salomon Undhof vinifieerd zijn wijnen op roestvrij staal. Waardoor de wijn perfect is als aperitief maar kan ook een goede begeleider zijn bij lichte voorgerechten.

De Gruner Veltliner is zuiver, fris met aroma’s van witte peper, groene appel, peer en nectarine.

Quarzit Schiefer – Riesling – Weingut Franzen
De herkomst van de riesling gaat veel verder terug, namelijk rond het jaar 1435. In Duitsland wordt deze druif ook wel ”De koningin van de druiven” genoemd. Riesling kan op vele manieren gemaakt worden, van zeer droog tot zeer zoet. De wijngaarden van Franzen liggen op de hellingen aan de Moezel. Ongeveer 5 hectare liggen op de Bremmer Calmont, met een helling van 65%, de steilste wijngaard van Europa. De druivenstokken groeien op leisteen bodem wat veel mineraliteit geeft aan de wijn. Perfect als aperitief en bij pizza’s, pasta’s en salades.

De Riesling Quarzit is droog, sappig en heeft licht rijp fruit.