kerstkrat

de Kerstkrat

Een wijnadvies op maat voor de feestdagen

Ieder jaar stelt De Krat een kerstmenu (De Kerstkrat) samen met eerlijke seizoensgebonden producten, duurzaam geproduceerd door lokale boeren.

Dit feestelijke menu (zie hieronder) is ook te bestellen in een vegetarische variant. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Krat.

Het Menu

Levain blond brood met boerenboter fleur de sel van Van de Koe.

~~~

Gerookte zalm (VEGA: Gemarineerde biet) met mierikswortelroom en roodlof op huisgemaakte broodkrokantjes

~~~

Vichyssoise soep met bieslook

~~~

Gevulde procureur (VEGA: Gevulde portobello) met puree, geroosterde regenboogpeen met peterselie-amandelsalsa en spruiten-palmkool salade

~~~

Sikkepit geitenkaas met framboos-ui chutney Uit Oudewater

~~~

Bataat-brownie met amandelschaafsel en boerenroom met stroopwafellikeur

De Kerstkrat 2022 met onze wijnadviezen

Sinds enkele jaren adviseren wij passende wijnen bij dit kerstmenu. Wij hebben gekozen voor twee verschillende opties per gang. Alle wijnen zijn apart, in de gewenste aantallen of per box te bestellen in onze webwinkel.

NB: wij hebben ervoor gezorgd dat bij beide kerstmenu’s (wel en niet vegetarisch) in dezelfde gang, dezelfde bijpassende wijn geschonken kan worden!

Het wijnadvies

Levain blond brood met boerenboter fleur de sel van Van de Koe

Espumante Blanc de Blancs

Zoals Luis zelf zegt is deze Blanc de Blancs de perfecte wijn voor alle gezellige gelegenheden.

Een heerlijk aperitief voor het begin van de maaltijd, maar ook goed te combineren met visgerechten.

Champagne Carte Noire Brut

De frisse aroma’s maken het de juiste tegenhanger voor het brood met de rijke boter.  Door zijn zachte, fruitige karakter zeer geschikt als aperitief of bij smaakvolle visgerechten en salades.

Eigenlijk dus een champagne voor elk moment!

Gerookte zalm of gemarineerde biet met mierikswortelroom
en roodlof op huisgemaakte broodkrokantjes

Maria Gomes

Een frisse, aromatisch wijn met een verfijnde afdronk. Deze wijn is ideaal als aperitief of goed te combineren met smaakvolle visgerechten of lichte groenten gerechten.

Treixadura

Treixadura is een inheemse druivensoort van noord Spanje. Het zorgt voor een wijn met aroma’s fris-witfruit met florale noten. Deze wijn past dan ook goed met vis en groente gerechten.

Vichyssoise soep met bieslook

Bij de soep geven wij geen wijnsuggestie, wel kunt u uiteraard de witte wijn van de eerste gang schenken, of al rustig een glas inschenken van de rode wijn

Gevulde procureur of gevulde portobello met puree, geroosterde regenboogpeen met peterselie-amandelsalsa en spruiten-palmkool salade

Tardano Garnacha

Deze biologische rode wijn is gemaakt het Noord Spanje en heeft aroma’s van rijp roodfruit met veel kruidigheid, fijne zuren en veel elegantie. 

Corbières, Cuvée Réservée Rouge

Deze klassieke rode wijn uit de Languedoc-Roussillon in Frankrijk is een geconcentreerde wijn met uitgesproken aroma’s van vers donkerfruit, vanille, toast en zwarte peper.

Heerlijk te combineren met gevulde procureur, wildgerechten en paddestoelen.

Sikkepit geitenkaas met framboos-ui chutney uit Oudewater

Bataat-brownie met amandelschaafsel en boerenroom met stroopwafellikeur

Voor de afsluiting van een gezellige avond kan deze Jerez-wijn niet ontbreken. Heerlijk natafelen met een rijke, zoete Jerez-wijn.

Perfect bij desserts van chocolade of oude kaas.