Il Colle - Rosso di Montalcino - Toscane

€19,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€18,05 per fles)

De Sangiovese druiven voor de Rosso di Montalcino van Il Colle worden handmatig geplukt en gesorteerd. Ze worden licht gekneusd en gaan dan in grote eikenhouten vaten voor de alcoholische fermentatie. Er wordt op een vriendelijke manier kleur en smaak onttrokken aan de druiven. Na afloop rijpt de wijn 15 maanden in dezelfde eikenhouten vaten. De wijn heeft aroma’s en smaaktonen van vers rood fruit zoals kersen, bosbessen, frambozen en kruiden. Heerlijk te combineren met rood vlees, stoofschotels en diverse harde kazen.

  • Land: Italië
    Regio: Toscane
    Classificatie: Rosso di Montalcino D.O.C.G.
  • In 1972 begon Alberto, Caterina’s vader, het bedrijf door 5 hectare Sangiovese te planten in Castelnuovo dell’ Abate. Hij werkte full-time als advocaat en had aan wijn maken een leuke hobby. Caterina Carli nam het bedrijf in 2002 van haar vader over. Kenmerkend voor haar stijl is elegantie, puurheid en lengte. Caterina ziet erop toe dat er schoon wordt gewerkt. Haar filosofie is dat het karakter van de wijn in de wijngaard wordt bepaald. Daarom werkt ze met natuurlijke gistcellen en wordt de wijn licht gefilterd.
  • Druiven: Sangiovese
    Oogstjaar: 2014
    Alcoholpercentage: 13,5%
    Rijping: 15 maanden in eikenhouten vaten
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 10-12˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk met rood vlees, stoofschotels en diverse harde kazen.
  • filteritalie, filtertoscane, filterrood, filtersangiovese


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €18,05 per stuk en bespaar 5%

    De Sangiovese druiven voor de Rosso di Montalcino van Il Colle worden handmatig geplukt en gesorteerd. Ze worden licht gekneusd en gaan dan in grote eikenhouten vaten voor de alcoholische fermentatie. Er wordt op een vriendelijke manier kleur en smaak onttrokken aan de druiven. Na afloop rijpt de wijn 15 maanden in dezelfde eikenhouten vaten. De wijn heeft aroma’s en smaaktonen van vers rood fruit zoals kersen, bosbessen, frambozen en kruiden. Heerlijk te combineren met rood vlees, stoofschotels en diverse harde kazen.

    • Land: Italië
      Regio: Toscane
      Classificatie: Rosso di Montalcino D.O.C.G.
    • In 1972 begon Alberto, Caterina’s vader, het bedrijf door 5 hectare Sangiovese te planten in Castelnuovo dell’ Abate. Hij werkte full-time als advocaat en had aan wijn maken een leuke hobby. Caterina Carli nam het bedrijf in 2002 van haar vader over. Kenmerkend voor haar stijl is elegantie, puurheid en lengte. Caterina ziet erop toe dat er schoon wordt gewerkt. Haar filosofie is dat het karakter van de wijn in de wijngaard wordt bepaald. Daarom werkt ze met natuurlijke gistcellen en wordt de wijn licht gefilterd.
    • Druiven: Sangiovese
      Oogstjaar: 2014
      Alcoholpercentage: 13,5%
      Rijping: 15 maanden in eikenhouten vaten
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 10-12˚C
      Wijn-spijs suggesties: Heerlijk met rood vlees, stoofschotels en diverse harde kazen.
    • filteritalie, filtertoscane, filterrood, filtersangiovese
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin