Frans klassiek wit en rood met 24 Hour Wine Expert - Cadeau

€47,50
*

Inhoud van houten B.J. de Logie 2-vaks kist met schuifdeksel:

Klassiek Frans cadeau met wit en rood en het wijnboek 24 Hour Wine Expert van Jancis Robinson

Wit - Domaine de Poncetys Saint Véran Les Climats - 0,75 liter
Rood - Château Bourseau (Lalande-de-Pomerol) - 0,75 liter
Boek - 24 Hour Wine Expert van Jancis Robinson

Dit kleine, praktische boekje is voor alle wijndrinkers die houden van een goed glas wijn, maar die niet zoveel over wijn weten. Een beknopte samenvatting met de belangrijkste onderdelen voor als je meer van wijn wilt weten, maar geen idee hebt waar je moet beginnen. Jancis Robinson is volgens het Decanter wijnmagazine 's werelds meest gerespecteerde wijncriticus en -journalist. Ze heeft vele artikelen, boeken, interviews en documentaires op haar naam staan.

  • Land: Frankrijk
    Regio Poncetys: Bourgogne
    Regio Bourseau: Bordeaux
  • Domaine de Poncetys: Domaine des Poncetys ligt in het hart van de zuidelijke Bourgogne, aan de voet van de Vergisson. Met bijna 16 hectare wijngaarden maken zij verschillende cuvées Saint-Véran en een klein deel van de druiven wordt gebruikt voor Pouilly-Fuissé en Mâcon-Davaye. In de jaren ’60 werd er een school voor de wijnbouw opgericht en sindsdien is het domein onderdeel van een school voor oenologie studenten. Het domein heeft in de laatste jaren veel geïnvesteerd in technologie. De kelder is voorzien van een geheel nieuwe pneumatische pers en de kelder wordt brandschoon gehouden. Naast wijn maken ze hier ook geitenkaas. De 200 geiten produceren jaarlijks zo’n 200.000 kazen. Respect voor de natuur staat centraal en daarom is het domein in 2009 het proces naar biologisch gecertificeerde productie begonnen. Het doel is om de unieke karakters van de regio te laten weerspiegelen in de wijn.

    Château Bourseau: Château Bourseau is een van de oudste domeinen in de appellatie Lalande-de-Pomerol en is in eigendom van de familie Gaboriaud-Bernard. Naast Château Matras beheert Madame Véronique Gaboriaud het landgoed van Château Bourseau, dat zo'n tien hectare omvat. De wijngaarden zijn aangeplant met Merlot (75%) en Cabernet Franc (25%) en de jaarlijkse productie is ongeveer 50.000 flessen.
  • Saint Véran Les Climats: Deze Saint-Véran Les Climats wordt gemaakt door Domaine des Poncetys, een domein dat sinds 2009 biologisch werkt. Les Climats is afkomstig van verschillende wijngaarden rondom het domein. De wijngaarden hebben een zuidelijke oriëntatie en de Chardonnay druiven rijpen hier dan ook goed. Het sap ondergaat de alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. Dit proces duurt 3 tot 10 maanden en gebeurt geheel natuurlijk, zonder toevoegingen. Na afloop worden de diverse percelen geblend en gebotteld. De wijn is geconcentreerd en heeft een rijp fruitkarakter. Smaken doen denken aan citrusfruit zoals sinaasappel en mandarijn met daarnaast lichte tonen van passievrucht, ananas en honing.

    Château Bourseau: Château Bourseau is een klassieke wijn uit Lalande-de-Pomerol. Een blend van 75% Merlot en 25% Cabernet Franc met geconcentreerde smaken van rood fruit zoals aardbei, kersen, frambozen en een lichte kruidigheid van laurier en zoethout. De structuur is fluwelig, evenwichtig en soepel.
  • Wijn-spijs suggestie witte Saint Véran: Heerlijk te combineren met garnalen, kreeft, gerookte zalm en kipgerechten.
    Wijn-spijs suggestie rode Châtea Bourseau: Heerlijk in combinatie met rood vlees, stoofvlees en een klassieke beef bourguignon.
  • filterfrankrijk, filterrelatiegeschenken


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks

Inhoud van houten B.J. de Logie 2-vaks kist met schuifdeksel:

Klassiek Frans cadeau met wit en rood en het wijnboek 24 Hour Wine Expert van Jancis Robinson

Wit - Domaine de Poncetys Saint Véran Les Climats - 0,75 liter
Rood - Château Bourseau (Lalande-de-Pomerol) - 0,75 liter
Boek - 24 Hour Wine Expert van Jancis Robinson

Dit kleine, praktische boekje is voor alle wijndrinkers die houden van een goed glas wijn, maar die niet zoveel over wijn weten. Een beknopte samenvatting met de belangrijkste onderdelen voor als je meer van wijn wilt weten, maar geen idee hebt waar je moet beginnen. Jancis Robinson is volgens het Decanter wijnmagazine 's werelds meest gerespecteerde wijncriticus en -journalist. Ze heeft vele artikelen, boeken, interviews en documentaires op haar naam staan.

  • Land: Frankrijk
    Regio Poncetys: Bourgogne
    Regio Bourseau: Bordeaux
  • Domaine de Poncetys: Domaine des Poncetys ligt in het hart van de zuidelijke Bourgogne, aan de voet van de Vergisson. Met bijna 16 hectare wijngaarden maken zij verschillende cuvées Saint-Véran en een klein deel van de druiven wordt gebruikt voor Pouilly-Fuissé en Mâcon-Davaye. In de jaren ’60 werd er een school voor de wijnbouw opgericht en sindsdien is het domein onderdeel van een school voor oenologie studenten. Het domein heeft in de laatste jaren veel geïnvesteerd in technologie. De kelder is voorzien van een geheel nieuwe pneumatische pers en de kelder wordt brandschoon gehouden. Naast wijn maken ze hier ook geitenkaas. De 200 geiten produceren jaarlijks zo’n 200.000 kazen. Respect voor de natuur staat centraal en daarom is het domein in 2009 het proces naar biologisch gecertificeerde productie begonnen. Het doel is om de unieke karakters van de regio te laten weerspiegelen in de wijn.

    Château Bourseau: Château Bourseau is een van de oudste domeinen in de appellatie Lalande-de-Pomerol en is in eigendom van de familie Gaboriaud-Bernard. Naast Château Matras beheert Madame Véronique Gaboriaud het landgoed van Château Bourseau, dat zo'n tien hectare omvat. De wijngaarden zijn aangeplant met Merlot (75%) en Cabernet Franc (25%) en de jaarlijkse productie is ongeveer 50.000 flessen.
  • Saint Véran Les Climats: Deze Saint-Véran Les Climats wordt gemaakt door Domaine des Poncetys, een domein dat sinds 2009 biologisch werkt. Les Climats is afkomstig van verschillende wijngaarden rondom het domein. De wijngaarden hebben een zuidelijke oriëntatie en de Chardonnay druiven rijpen hier dan ook goed. Het sap ondergaat de alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. Dit proces duurt 3 tot 10 maanden en gebeurt geheel natuurlijk, zonder toevoegingen. Na afloop worden de diverse percelen geblend en gebotteld. De wijn is geconcentreerd en heeft een rijp fruitkarakter. Smaken doen denken aan citrusfruit zoals sinaasappel en mandarijn met daarnaast lichte tonen van passievrucht, ananas en honing.

    Château Bourseau: Château Bourseau is een klassieke wijn uit Lalande-de-Pomerol. Een blend van 75% Merlot en 25% Cabernet Franc met geconcentreerde smaken van rood fruit zoals aardbei, kersen, frambozen en een lichte kruidigheid van laurier en zoethout. De structuur is fluwelig, evenwichtig en soepel.
  • Wijn-spijs suggestie witte Saint Véran: Heerlijk te combineren met garnalen, kreeft, gerookte zalm en kipgerechten.
    Wijn-spijs suggestie rode Châtea Bourseau: Heerlijk in combinatie met rood vlees, stoofvlees en een klassieke beef bourguignon.
  • filterfrankrijk, filterrelatiegeschenken
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin