Elio Altare - Barolo - Piëmonte

€65,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€61,75 per fles)

De druiven voor de Barolo van Elio Altare zijn afkomstig van 20- tot 30-jaar oude druivenstokken. Na een zachte persing volgt een schilinweking en alcoholische fermentatie. Automatisch roterende vaten zorgen gedurende 4-5 dagen voor een optimale extractie van kleur en smaak. De wijn rijpt hierna 24 maanden in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een geconcentreerde wijn met een intense rode kleur en aroma’s van rood fruit zoals frambozen, aalbessen en wilde rozen. Deze gaan langzaam over in een zoete kruidigheid met een warme, lange afdronk en zachte tanninestructuur. De wijn heeft een bijzonder bewaarpotentieel en is goed te combineren met lokale gerechten.

  • Land: Italië
    Regio: Piëmonte
    Classificatie: Barolo D.O.C.G.
  • Toen grootvader Giuseppe in 1948 naar La Morra kwam kocht hij een boerderij met 5 hectare wijngaarden. Naast wijn verbouwde hij ook appels, perziken en hazelnoten. Deze brachten altijd meer op dan druiven, totdat Elio het familiebedrijf overnam. Hij had veel geleerd over wijnbouw in het buitenland, met name in de Bourgogne, en na de zoveelste reis naar Frankrijk besloot hij in 1976 om het anders te gaan doen. Hij zaagde alle grote oude vaten in kleine stukken om ruimte te maken voor de eerste barriques.

    Inmiddels werkt Elio samen met zijn dochter Silvia. Zij doen alles op een zo natuurlijk mogelijke manier. In de wijngaarden worden geen chemicaliën of pesticiden gebruikt en de grond wordt bemest met gewone koemest. Voor de alcoholische fermentatie worden geen gistculturen toegevoegd en de wijn wordt niet geklaard of gefilterd. Elio Altare wordt inmiddels wereldwijd geroemd om zijn wijnen.
  • Druiven: Nebbiolo
    Oogstjaar: 2012
    Alcoholpercentage: 14,5%
    Rijping: 24 maanden in Franse eikenhouten vaten
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 16-18˚C
    Wijn-spijs suggesties: Geschikt bij lokale gerechten met truffel en paddestoelen.
  • filteritalie, filterpiemonte, filterrood, filternebbiolo


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €61,75 per stuk en bespaar 5%

    De druiven voor de Barolo van Elio Altare zijn afkomstig van 20- tot 30-jaar oude druivenstokken. Na een zachte persing volgt een schilinweking en alcoholische fermentatie. Automatisch roterende vaten zorgen gedurende 4-5 dagen voor een optimale extractie van kleur en smaak. De wijn rijpt hierna 24 maanden in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een geconcentreerde wijn met een intense rode kleur en aroma’s van rood fruit zoals frambozen, aalbessen en wilde rozen. Deze gaan langzaam over in een zoete kruidigheid met een warme, lange afdronk en zachte tanninestructuur. De wijn heeft een bijzonder bewaarpotentieel en is goed te combineren met lokale gerechten.

    • Land: Italië
      Regio: Piëmonte
      Classificatie: Barolo D.O.C.G.
    • Toen grootvader Giuseppe in 1948 naar La Morra kwam kocht hij een boerderij met 5 hectare wijngaarden. Naast wijn verbouwde hij ook appels, perziken en hazelnoten. Deze brachten altijd meer op dan druiven, totdat Elio het familiebedrijf overnam. Hij had veel geleerd over wijnbouw in het buitenland, met name in de Bourgogne, en na de zoveelste reis naar Frankrijk besloot hij in 1976 om het anders te gaan doen. Hij zaagde alle grote oude vaten in kleine stukken om ruimte te maken voor de eerste barriques.

      Inmiddels werkt Elio samen met zijn dochter Silvia. Zij doen alles op een zo natuurlijk mogelijke manier. In de wijngaarden worden geen chemicaliën of pesticiden gebruikt en de grond wordt bemest met gewone koemest. Voor de alcoholische fermentatie worden geen gistculturen toegevoegd en de wijn wordt niet geklaard of gefilterd. Elio Altare wordt inmiddels wereldwijd geroemd om zijn wijnen.
    • Druiven: Nebbiolo
      Oogstjaar: 2012
      Alcoholpercentage: 14,5%
      Rijping: 24 maanden in Franse eikenhouten vaten
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 16-18˚C
      Wijn-spijs suggesties: Geschikt bij lokale gerechten met truffel en paddestoelen.
    • filteritalie, filterpiemonte, filterrood, filternebbiolo
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin