Edi Kante - Vitovska - Friuli

€25,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€23,75 per fles)

De Vitovska van Edi Kante wordt op een zeer natuurlijke manier gemaakt. Er worden geen gecultiveerde gistcellen toegevoegd en de wijn krijgt ruime tijd om zich te ontwikkelen. Allereerst rijpt het een jaar in eikenhouten vaten en vervolgens nog zes maanden in roestvrijstalen tanks. Doordat de wijn op geen enkel moment wordt gefilterd behoudt het zijn expressieve karakter en heeft het een groot bewaarpotentieel. De wijn heeft uitgesproken aroma’s van grapefruit, bloemen, nectarine, vanille en kruiden. In de afdronk een licht amandelbittertje. Te combineren met zeebaars, kreeft, kip en gevogelte.

  • Land: Italië
    Regio: Friuli
    Classificatie: Venezia Giulia I.G.T.
  • De wijngaarden van Edi Kante liggen tussen de Adriatische zee, de Alpen en de heuvels van Collio. Dit zorgt voor een uniek microklimaat met koele nachten en warme dagen. De bodemsoort bestaat voornamelijk uit ruwe grijze kalksteen en een beetje klei. Edi is opgeleid tot scheikundige en hij maakt als wijnmaker graag gegronde keuzes. Ondanks zijn wetenschappelijke achtergrond werkt hij heel natuurlijk. Hij gebruikt geen gecultiveerde gistcellen en de wijnen worden ongefilterd gebotteld. Alles vindt plaats in de kelder onder zijn huis. De kelder bestaat uit maar liefst drie verdiepingen en is uitgegraven in de kalkstenen bodem.
  • Druiven: Vitovska
    Oogstjaar: 2013
    Alcoholpercentage: 12,5%
    Rijping: Een jaar in eikenhouten vaten en vervolgens zes maanden in roestvrijstalen tanks
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 10-12˚C
    Wijn-spijs suggesties: Goed te combineren met zeebaars, kreeft, kip en gevogelte.
  • filteritalie, filterfriuli, filterwit, filtervitovska


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €23,75 per stuk en bespaar 5%

    De Vitovska van Edi Kante wordt op een zeer natuurlijke manier gemaakt. Er worden geen gecultiveerde gistcellen toegevoegd en de wijn krijgt ruime tijd om zich te ontwikkelen. Allereerst rijpt het een jaar in eikenhouten vaten en vervolgens nog zes maanden in roestvrijstalen tanks. Doordat de wijn op geen enkel moment wordt gefilterd behoudt het zijn expressieve karakter en heeft het een groot bewaarpotentieel. De wijn heeft uitgesproken aroma’s van grapefruit, bloemen, nectarine, vanille en kruiden. In de afdronk een licht amandelbittertje. Te combineren met zeebaars, kreeft, kip en gevogelte.

    • Land: Italië
      Regio: Friuli
      Classificatie: Venezia Giulia I.G.T.
    • De wijngaarden van Edi Kante liggen tussen de Adriatische zee, de Alpen en de heuvels van Collio. Dit zorgt voor een uniek microklimaat met koele nachten en warme dagen. De bodemsoort bestaat voornamelijk uit ruwe grijze kalksteen en een beetje klei. Edi is opgeleid tot scheikundige en hij maakt als wijnmaker graag gegronde keuzes. Ondanks zijn wetenschappelijke achtergrond werkt hij heel natuurlijk. Hij gebruikt geen gecultiveerde gistcellen en de wijnen worden ongefilterd gebotteld. Alles vindt plaats in de kelder onder zijn huis. De kelder bestaat uit maar liefst drie verdiepingen en is uitgegraven in de kalkstenen bodem.
    • Druiven: Vitovska
      Oogstjaar: 2013
      Alcoholpercentage: 12,5%
      Rijping: Een jaar in eikenhouten vaten en vervolgens zes maanden in roestvrijstalen tanks
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 10-12˚C
      Wijn-spijs suggesties: Goed te combineren met zeebaars, kreeft, kip en gevogelte.
    • filteritalie, filterfriuli, filterwit, filtervitovska
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin