Edi Kante - Chardonnay - Friuli

€27,50
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€26,13 per fles)

De Chardonnay van Edi Kante wordt op geheel natuurlijke manier gemaakt. De druiven zijn afkomstig van 15 jaar oude stokken die op klei en kalksteen bodems zijn aangeplant. Allereerst rijpt de wijn een jaar in eikenhouten vaten en vervolgens nog zes maanden in roestvrijstalen tanks. Doordat het op geen enkel moment wordt gefilterd behoudt het zijn expressieve karakter en heeft het een groot bewaarpotentieel. De wijn heeft uitgesproken aroma’s van sinaasappel, nectarine, witte perzik en honing. Te combineren met kreeft, langoustine en gevogelte.

  • Land: Italië
    Regio: Friuli
    Classificatie: Venezia Giulia I.G.T.
  • De wijngaarden van Edi Kante liggen tussen de Adriatische zee, de Alpen en de heuvels van Collio. Dit zorgt voor een uniek microklimaat met koele nachten en warme dagen. De bodemsoort bestaat voornamelijk uit ruwe grijze kalksteen en een beetje klei. Edi is opgeleid tot scheikundige en hij maakt als wijnmaker graag gegronde keuzes. Ondanks zijn wetenschappelijke achtergrond werkt hij heel natuurlijk. Hij gebruikt geen gecultiveerde gistcellen en de wijnen worden ongefilterd gebotteld. Alles vindt plaats in de kelder onder zijn huis. De kelder bestaat uit maar liefst drie verdiepingen en is uitgegraven in de kalkstenen bodem.
  • Druiven: Chardonnay
    Oogstjaar: 2013
    Alcoholpercentage: 12,5%
    Rijping: Een jaar in eikenhouten vaten en vervolgens zes maanden in roestvrijstalen tanks
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 10-12˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk met kreeft, langoustine en gevogelte.
  • filteritalie, filterfriuli, filterwit, filterchardonnay


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €26,13 per stuk en bespaar 5%

    De Chardonnay van Edi Kante wordt op geheel natuurlijke manier gemaakt. De druiven zijn afkomstig van 15 jaar oude stokken die op klei en kalksteen bodems zijn aangeplant. Allereerst rijpt de wijn een jaar in eikenhouten vaten en vervolgens nog zes maanden in roestvrijstalen tanks. Doordat het op geen enkel moment wordt gefilterd behoudt het zijn expressieve karakter en heeft het een groot bewaarpotentieel. De wijn heeft uitgesproken aroma’s van sinaasappel, nectarine, witte perzik en honing. Te combineren met kreeft, langoustine en gevogelte.

    • Land: Italië
      Regio: Friuli
      Classificatie: Venezia Giulia I.G.T.
    • De wijngaarden van Edi Kante liggen tussen de Adriatische zee, de Alpen en de heuvels van Collio. Dit zorgt voor een uniek microklimaat met koele nachten en warme dagen. De bodemsoort bestaat voornamelijk uit ruwe grijze kalksteen en een beetje klei. Edi is opgeleid tot scheikundige en hij maakt als wijnmaker graag gegronde keuzes. Ondanks zijn wetenschappelijke achtergrond werkt hij heel natuurlijk. Hij gebruikt geen gecultiveerde gistcellen en de wijnen worden ongefilterd gebotteld. Alles vindt plaats in de kelder onder zijn huis. De kelder bestaat uit maar liefst drie verdiepingen en is uitgegraven in de kalkstenen bodem.
    • Druiven: Chardonnay
      Oogstjaar: 2013
      Alcoholpercentage: 12,5%
      Rijping: Een jaar in eikenhouten vaten en vervolgens zes maanden in roestvrijstalen tanks
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 10-12˚C
      Wijn-spijs suggesties: Heerlijk met kreeft, langoustine en gevogelte.
    • filteritalie, filterfriuli, filterwit, filterchardonnay
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin