Dominio do Bibei - Lalama Tinto - Ribeira Sacra

€22,50
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€21,38 per fles)

De Lalama van Dominio do Bibei wordt voor het grootste deel van Mencía gemaakt, ongeveer 90%. De oogst is geheel handmatig. Tros voor tros wordt er geselecteerd en later in de bodega druif voor druif. Er vindt een weking plaats van vier dagen, waarna de wijn deels gist in houten fouders van 45, 35 en 25 hectoliter en in cementen kuipen. De wijn rijpt daarna 20 maanden op zijn lie in Frans eikenhouten vaten van 1, 2 en 3 jaar oud. Daarna krijgt de wijn nog 18 maanden rust op fles.

Op de neus zwarte kersen, frambozen en dennen. Zacht rokerig. De smaak is rond, soepel: een elegante wijn. Prachtige balans en een lange afdronk.

  • Land: Spanje
    Regio: Ribeira Sacra D.O.
    Classificatie: Ribeira Sacra D.O.
  • Dominio do Bibei ligt in het hart van de kleine regio Ribeira Sacra, in het Noordwesten van Spanje. Het klimaat is Atlantisch en het land ruw. Volgens de wijnmaker is de weerspiegeling van een jaargang het mooie van wijn. Het is elk jaar anders. Op een hoogte van 300 tot 670 meter zijn druivensoorten Mencía, Brancellao, Mouratón, Souson, Garnacha, Godello en Albariño aangeplant. Bij Dominio do Bibei gelooft men dat de bodem het resultaat is van een dialoog tussen de plant, de aarde en de mens. Met de bouw van de wijnkelder hebben ze dan ook maximaal rekening gehouden met de omgeving. Het gebouw is compleet geïntegreerd in de natuur; het bestaat uit verschillende delen en is gebouwd in uitmondingen van de rotsen op een steile helling. De wijnen van Dominio do Bibei zijn het toonbeeld van pure verfijning en elegantie. Ze worden ook wel vergeleken met Bourgognes vanwege hun breekbare karakter en mineraliteit. Gemaakt met veel aandacht voor de natuur, kennis en perfectie.
  • Druiven: Mencía
    Oogstjaar: 2011
    Alcoholpercentage: 12,5%
    Rijping: 13 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten, daarna gestabiliseerd door de natuurlijke winterkou en 16 maanden gerijpt in de fles
    Certificaten: Biodynamisch
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 18-20˚C
    Wijn-spijs suggesties: Geschikt bij rood vlees, vlees terrine en kalfszwezerik.
  • filterspanje, filterribeirasacra, filterrood, filtermencia


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €21,38 per stuk en bespaar 5%

    De Lalama van Dominio do Bibei wordt voor het grootste deel van Mencía gemaakt, ongeveer 90%. De oogst is geheel handmatig. Tros voor tros wordt er geselecteerd en later in de bodega druif voor druif. Er vindt een weking plaats van vier dagen, waarna de wijn deels gist in houten fouders van 45, 35 en 25 hectoliter en in cementen kuipen. De wijn rijpt daarna 20 maanden op zijn lie in Frans eikenhouten vaten van 1, 2 en 3 jaar oud. Daarna krijgt de wijn nog 18 maanden rust op fles.

    Op de neus zwarte kersen, frambozen en dennen. Zacht rokerig. De smaak is rond, soepel: een elegante wijn. Prachtige balans en een lange afdronk.

    • Land: Spanje
      Regio: Ribeira Sacra D.O.
      Classificatie: Ribeira Sacra D.O.
    • Dominio do Bibei ligt in het hart van de kleine regio Ribeira Sacra, in het Noordwesten van Spanje. Het klimaat is Atlantisch en het land ruw. Volgens de wijnmaker is de weerspiegeling van een jaargang het mooie van wijn. Het is elk jaar anders. Op een hoogte van 300 tot 670 meter zijn druivensoorten Mencía, Brancellao, Mouratón, Souson, Garnacha, Godello en Albariño aangeplant. Bij Dominio do Bibei gelooft men dat de bodem het resultaat is van een dialoog tussen de plant, de aarde en de mens. Met de bouw van de wijnkelder hebben ze dan ook maximaal rekening gehouden met de omgeving. Het gebouw is compleet geïntegreerd in de natuur; het bestaat uit verschillende delen en is gebouwd in uitmondingen van de rotsen op een steile helling. De wijnen van Dominio do Bibei zijn het toonbeeld van pure verfijning en elegantie. Ze worden ook wel vergeleken met Bourgognes vanwege hun breekbare karakter en mineraliteit. Gemaakt met veel aandacht voor de natuur, kennis en perfectie.
    • Druiven: Mencía
      Oogstjaar: 2011
      Alcoholpercentage: 12,5%
      Rijping: 13 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten, daarna gestabiliseerd door de natuurlijke winterkou en 16 maanden gerijpt in de fles
      Certificaten: Biodynamisch
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 18-20˚C
      Wijn-spijs suggesties: Geschikt bij rood vlees, vlees terrine en kalfszwezerik.
    • filterspanje, filterribeirasacra, filterrood, filtermencia
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin