Domaine Stéphane Ogier - Condrieu Malleval - Rhône

€43,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€40,85 per fles)

De Condrieu van Domaine Ogier wordt gemaakt van Viognier, afkomstig van wijngaarden op 300-350 meter hoogte. Hier zijn de hellingen op het zuiden georiënteerd en de grondsoort bestaat voornamelijk uit graniet. Direct na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en geperst. De alcoholische fermentatie vindt plaats in grote eikenhouten vaten. Daarna rijpt de wijn nog 10 maanden op zijn lie.

Het resultaat weerspiegelt in de uitgesproken aroma’s van citroenschil, sinaasappeljam, peer en honing. Vol in de mond met een stevige textuur en smaakintensiteit, toch elegant en zacht. Heerlijk te combineren met gegrilde vis, kipgerechten en de oosterse keuken.

  • Land: Frankrijk
    Regio: Rhône
    Classificatie: Condrieu A.O.C.
  • Michel Ogier besloot in 1987 zijn druiven niet meer te verkopen aan Guigal en zelf wijn te gaan maken. In 1998 nam zijn zoon Stéphane Ogier het roer over en in een aantal jaar breidde hij het domein uit van 3,5 hectare naar 11 hectare wijngaarden, voornamelijk in La Rosine aan de zuidkant van de Côte Rôtie. Stéphane heeft dezelfde ouderwetse toewijding voor kwaliteit als zijn vader en combineert dit met vernieuwing en innovatie. Zo behandelt en vinifieert hij alle percelen individueel om de unieke karakters tot uiting te brengen.
  • Druiven: Viognier
    Oogstjaar: 2014
    Alcoholpercentage: 13,5%
    Rijping: 10 maanden in grote Franse eikenhouten vaten.
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 10-12˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk te combineren met gegrilde vis, kipgerechten en de oosterse keuken.
  • filterfrankrijk, filterrhone, filterwit, filterviognier


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €40,85 per stuk en bespaar 5%

    De Condrieu van Domaine Ogier wordt gemaakt van Viognier, afkomstig van wijngaarden op 300-350 meter hoogte. Hier zijn de hellingen op het zuiden georiënteerd en de grondsoort bestaat voornamelijk uit graniet. Direct na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en geperst. De alcoholische fermentatie vindt plaats in grote eikenhouten vaten. Daarna rijpt de wijn nog 10 maanden op zijn lie.

    Het resultaat weerspiegelt in de uitgesproken aroma’s van citroenschil, sinaasappeljam, peer en honing. Vol in de mond met een stevige textuur en smaakintensiteit, toch elegant en zacht. Heerlijk te combineren met gegrilde vis, kipgerechten en de oosterse keuken.

    • Land: Frankrijk
      Regio: Rhône
      Classificatie: Condrieu A.O.C.
    • Michel Ogier besloot in 1987 zijn druiven niet meer te verkopen aan Guigal en zelf wijn te gaan maken. In 1998 nam zijn zoon Stéphane Ogier het roer over en in een aantal jaar breidde hij het domein uit van 3,5 hectare naar 11 hectare wijngaarden, voornamelijk in La Rosine aan de zuidkant van de Côte Rôtie. Stéphane heeft dezelfde ouderwetse toewijding voor kwaliteit als zijn vader en combineert dit met vernieuwing en innovatie. Zo behandelt en vinifieert hij alle percelen individueel om de unieke karakters tot uiting te brengen.
    • Druiven: Viognier
      Oogstjaar: 2014
      Alcoholpercentage: 13,5%
      Rijping: 10 maanden in grote Franse eikenhouten vaten.
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 10-12˚C
      Wijn-spijs suggesties: Heerlijk te combineren met gegrilde vis, kipgerechten en de oosterse keuken.
    • filterfrankrijk, filterrhone, filterwit, filterviognier
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin