Chablis 1er Cru Mont-de-Milieu - Domaine Pinson

€48.50  Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€ 46.08 per fles)

Deze Chablis 1er Cru, Mont-de-Milieu van Domaine Pinson heeft aroma’s en smaaktonen die doen denken aan citrusfruit, perzik, witte bloemen, vanille en mineralen. Het houtgebruik van Pinson is subtiel waardoor het fruit erg mooi behouden blijft. Heerlijk in combinatie met kreeft, langoustine, kip en kalfsvlees.

De geschiedenis van het domein gaat terug naar 1880, toen Louis Pinson zijn eerste flessen wijn verkocht. De 4 hectare wijngaarden zijn uitgebreid tot 12 hectare. Nadat de druiven handmatig zijn geplukt worden ze zorgvuldig gesorteerd in de wijnmakerij. Ze worden vervolgens geperst en het sap ondergaat de alcoholische fermentatie door middel van natuurlijke gistculturen in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt daarna, afhankelijk van het jaar, nog 6-10 maanden in Franse eikenhouten vaten.

Decanter World Wine Awards 2018 The Winners: ''Beguiling toasted nut, oak and a hint of creamy Camembert on the nose. The palate backs up the bouquet with a rapier thrust of intense mineral acidity plus earthy and savoury herbal tones. An outstandingly elite wine that's perfectly balanced and gifted with both the complexity and class that mark it out as the very best.'' 

Perswijn nr. 6 september 2018: ''16,5 pnt Geur: rijp citrusfruit, kruidig, toast, vuursteen. Smaak: rond en rijk, getypeerd 2015, notig.'' 

Bestel deze subtiele 1er cru Chablis direct. Gratis verzending bij besteding vanaf €100,-

Smaak

medium

mineraal

Herkomst

Frankrijk, Bourgogne

Lekker bij

Kalfsvlees, kipgerechten, kreeft, langoustines, schaal- en schelpdieren

Druivenras

Chardonnay

Oogstjaar

2022

Alcohol

13%

Rijping

6 tot 10 maanden in Franse eikenhouten vaten

Certificaten

Werkt zo biologisch mogelijk

Eenheid

0,75 liter

Producent: Domaine Pinson

Chablis is een uniek wijngebied, ten noordwesten van Bourgogne. Het is beroemd om zijn Kimmeridgisch mergelbodem. Deze kalksteen gebaseerde oeroude bodem is gelaagd met fossielen van schelpdieren en die smaak vind je terug in de wijnen. De familie Pinson vertaalt dit zilte uit de bodem fantastisch in hun wijnen.

Lees meer