Domaine La Soumade - Gigondas - Rhône

€22,50
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€21,38 per fles)

Deze Gigondas wordt gemaakt van Grenache (70%) en Syrah (30%). De druiven zijn afkomstig van 15-jaar oude stokken die zijn aangeplant op smalle terrassen nabij Dentelles de Montmirail. Nadat de druiven handmatig zijn geplukt worden ze op de sorteertafel zorgvuldig gesorteerd. De druiven gaan in open roestvrijstalen tanks voor de alcoholische fermentatie. De wijn rijpt vervolgens 18 maanden in eikenhouten vaten. Voor de botteling wordt de wijn licht gefilterd.

Deze Gigondas heeft rijpe aroma’s van zwarte kersen, bramen, blauwe bessen, pruimen, olijven en tabak. Goed te combineren met lamsvlees, haas en harde kazen.

  • Land: Frankrijk
    Regio: Rhône
    Classificatie: Gigondas A.O.C.
  • André Roméro begon Domaine la Soumade in 1979. Zijn zoon Frédéric kwam in 1996, net na het behalen van zijn oenologie diploma, bij het bedrijf werken. Ze bouwden een geheel nieuwe wijnkelder in 2002 en worden sinds die tijd bijgestaan door consultant wijnmaker Stéphane Derenoncourt en zijn team. Hij heeft binnen het bedrijf modernere technieken geïntroduceerd om het natuurlijke karakter van de wijn te kunnen benadrukken. Ook worden de wijngaarden ‘lutte raisonée’ behandeld: er wordt alleen gesproeid wanneer het noodzakelijk is. Het domein omvat inmiddels 26 hectare in Rasteau en een hectare in Gigondas. In 2010 kreeg Rasteau, net als Chateauneuf-du-Pape en Gigondas, een Cru status.
  • Druiven: Grenache (70%) en Syrah (30%).
    Oogstjaar: 2014
    Alcoholpercentage: 15%
    Rijping: 18 maanden in Franse eikenhouten vaten.
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 16-18˚C
    Wijn-spijs suggesties: Goed te combineren met lamsvlees, haas en harde kazen.
  • filterfrankrijk, filterrhone, filterrood, filtergrenache, filtersyrah


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €21,38 per stuk en bespaar 5%

    Deze Gigondas wordt gemaakt van Grenache (70%) en Syrah (30%). De druiven zijn afkomstig van 15-jaar oude stokken die zijn aangeplant op smalle terrassen nabij Dentelles de Montmirail. Nadat de druiven handmatig zijn geplukt worden ze op de sorteertafel zorgvuldig gesorteerd. De druiven gaan in open roestvrijstalen tanks voor de alcoholische fermentatie. De wijn rijpt vervolgens 18 maanden in eikenhouten vaten. Voor de botteling wordt de wijn licht gefilterd.

    Deze Gigondas heeft rijpe aroma’s van zwarte kersen, bramen, blauwe bessen, pruimen, olijven en tabak. Goed te combineren met lamsvlees, haas en harde kazen.

    • Land: Frankrijk
      Regio: Rhône
      Classificatie: Gigondas A.O.C.
    • André Roméro begon Domaine la Soumade in 1979. Zijn zoon Frédéric kwam in 1996, net na het behalen van zijn oenologie diploma, bij het bedrijf werken. Ze bouwden een geheel nieuwe wijnkelder in 2002 en worden sinds die tijd bijgestaan door consultant wijnmaker Stéphane Derenoncourt en zijn team. Hij heeft binnen het bedrijf modernere technieken geïntroduceerd om het natuurlijke karakter van de wijn te kunnen benadrukken. Ook worden de wijngaarden ‘lutte raisonée’ behandeld: er wordt alleen gesproeid wanneer het noodzakelijk is. Het domein omvat inmiddels 26 hectare in Rasteau en een hectare in Gigondas. In 2010 kreeg Rasteau, net als Chateauneuf-du-Pape en Gigondas, een Cru status.
    • Druiven: Grenache (70%) en Syrah (30%).
      Oogstjaar: 2014
      Alcoholpercentage: 15%
      Rijping: 18 maanden in Franse eikenhouten vaten.
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 16-18˚C
      Wijn-spijs suggesties: Goed te combineren met lamsvlees, haas en harde kazen.
    • filterfrankrijk, filterrhone, filterrood, filtergrenache, filtersyrah
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin