Domaine de Nozay - Sancerre - Loire

€19,50
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€18,53 per fles)

Sinds 2011 wordt de Sancerre van Domaine du Nozay gemaakt volgens biologische productie methoden. Deze Sancerre heeft verschillende aroma's van citrusfruit, groene appel, peer, nectarine, stenen en honing. Door zijn intensiteit en verfijning heeft het veel bewaarpotentieel. Zeer geschikt als aperitief, bij gerechten met geitenkaas, gevogelte en vispaté.

De druiven worden geperst in een moderne pneumatische pers waardoor zuiver sap verkregen kan worden. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Er wordt niks aan toegevoegd en daardoor duurt dit proces relatief lang. De wijn wordt pas in het voorjaar gefilterd en gebotteld.

  • Land: Frankrijk
    Regio: Loire
    Classificatie: Sancerre A.O.C.
  • Domaine du Nozay is een 17e-eeuws kasteel in de buurt van Sainte Gemme in het noorden van Sancerre. Baron Philippe en Marie-Hélène de Benoist vestigden zich in 1970 op dit mooie landgoed en zij gaven het haar huidige naam. Zij waren de eersten die wijngaarden aanplantten en in 1974 maakten zij hun eerste wijn. Sauvignon Blanc speelde vanaf de allereerste dag de hoofdrol. Cyril, zoon van Philippe en Marie-Hélène, nam het bedrijf van zijn ouders over en begon de conversie naar een volledig biologische productie in 2011. Zijn voornemen is om een Sancerre te produceren van de hoogste kwaliteit, op een zo natuurlijk mogelijke manier.
  • Druiven: Sauvignon Blanc
    Oogstjaar: 2015
    Alcoholpercentage: 12,5%
    Rijping: 6 maanden in roestvrijstalen tanks.
    Certificaten: Agriculture Biologique
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 8-10˚C
    Wijn-spijs suggesties: Geschikt als aperitief, bij gerechten met geitenkaas, gevogelte en vispaté
  • filterfrankrijk, filterloire, filterwit, filtersauvignonblanc


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €18,53 per stuk en bespaar 5%

    Sinds 2011 wordt de Sancerre van Domaine du Nozay gemaakt volgens biologische productie methoden. Deze Sancerre heeft verschillende aroma's van citrusfruit, groene appel, peer, nectarine, stenen en honing. Door zijn intensiteit en verfijning heeft het veel bewaarpotentieel. Zeer geschikt als aperitief, bij gerechten met geitenkaas, gevogelte en vispaté.

    De druiven worden geperst in een moderne pneumatische pers waardoor zuiver sap verkregen kan worden. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Er wordt niks aan toegevoegd en daardoor duurt dit proces relatief lang. De wijn wordt pas in het voorjaar gefilterd en gebotteld.

    • Land: Frankrijk
      Regio: Loire
      Classificatie: Sancerre A.O.C.
    • Domaine du Nozay is een 17e-eeuws kasteel in de buurt van Sainte Gemme in het noorden van Sancerre. Baron Philippe en Marie-Hélène de Benoist vestigden zich in 1970 op dit mooie landgoed en zij gaven het haar huidige naam. Zij waren de eersten die wijngaarden aanplantten en in 1974 maakten zij hun eerste wijn. Sauvignon Blanc speelde vanaf de allereerste dag de hoofdrol. Cyril, zoon van Philippe en Marie-Hélène, nam het bedrijf van zijn ouders over en begon de conversie naar een volledig biologische productie in 2011. Zijn voornemen is om een Sancerre te produceren van de hoogste kwaliteit, op een zo natuurlijk mogelijke manier.
    • Druiven: Sauvignon Blanc
      Oogstjaar: 2015
      Alcoholpercentage: 12,5%
      Rijping: 6 maanden in roestvrijstalen tanks.
      Certificaten: Agriculture Biologique
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 8-10˚C
      Wijn-spijs suggesties: Geschikt als aperitief, bij gerechten met geitenkaas, gevogelte en vispaté
    • filterfrankrijk, filterloire, filterwit, filtersauvignonblanc
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin