Domaine de l'Abbaye - Cuvée Benjamin Rosé - Provence

€11,00
*

De Cuvée Benjamin rosé van Domaine de l'Abbaye wordt gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah. Deze rosé vergist op een traditionele methode, rosé saigné, waarbij het sap wordt verkregen door natuurlijke persing van het eigen gewicht van de druiven. Het sap is letterlijk ‘weggebloed’ en er worden geen druivenschillen meegegist. Tannines of andere harde, vegetale aroma's komen niet vrij. Na de alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks wordt de wijn jong gebotteld.

Het heeft subtiele aroma’s en smaaktonen van bosaardbeien, kersen en bramen. Een soepele, verfijnde droge smaak en een fruitige afdronk. Heerlijk als aperitief, bij gegrilde groenten en een barbecue.

  • Land: Frankrijk
    Regio: Zuid / Zuidwest
    Classificatie: Côtes de Provence A.O.C.
  • Ooit was het landgoed verbonden aan de abdij van Thoronet en waren het monniken die de wijngaarden bewerkten. Nu is het van wijnmaker Franc Petit, die ongeveer 45 jaar geleden het domein kocht. Het domein omvat zo’n 32 hectare waarvan ongeveer 10 hectare wijngaarden en 22 hectare olijfboomgaarden. Franc Petit heeft altijd alles zelf gedaan en doet dit nu, na zijn 70e, met de hulp van een aantal medewerkers. Omdat de beste druiven van één enkele wijngaard komen besloot hij een wijn te maken die hij geheel maakt van druiven van deze wijngaard, Clos Beylesse genaamd.
  • Druiven: Grenache, Cinsault, Syrah
    Oogstjaar: 2016
    Alcoholpercentage: 12,5%
    Rijping: Minimale rijping, bedoeld om jong te drinken.
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 8-10˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk als aperitief, bij gegrilde groenten en een barbeque.
  • filterrose, filterfrankrijk, filterprovence, filtergrenache, filtercinsault, filtersyrah


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks

De Cuvée Benjamin rosé van Domaine de l'Abbaye wordt gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah. Deze rosé vergist op een traditionele methode, rosé saigné, waarbij het sap wordt verkregen door natuurlijke persing van het eigen gewicht van de druiven. Het sap is letterlijk ‘weggebloed’ en er worden geen druivenschillen meegegist. Tannines of andere harde, vegetale aroma's komen niet vrij. Na de alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks wordt de wijn jong gebotteld.

Het heeft subtiele aroma’s en smaaktonen van bosaardbeien, kersen en bramen. Een soepele, verfijnde droge smaak en een fruitige afdronk. Heerlijk als aperitief, bij gegrilde groenten en een barbecue.

  • Land: Frankrijk
    Regio: Zuid / Zuidwest
    Classificatie: Côtes de Provence A.O.C.
  • Ooit was het landgoed verbonden aan de abdij van Thoronet en waren het monniken die de wijngaarden bewerkten. Nu is het van wijnmaker Franc Petit, die ongeveer 45 jaar geleden het domein kocht. Het domein omvat zo’n 32 hectare waarvan ongeveer 10 hectare wijngaarden en 22 hectare olijfboomgaarden. Franc Petit heeft altijd alles zelf gedaan en doet dit nu, na zijn 70e, met de hulp van een aantal medewerkers. Omdat de beste druiven van één enkele wijngaard komen besloot hij een wijn te maken die hij geheel maakt van druiven van deze wijngaard, Clos Beylesse genaamd.
  • Druiven: Grenache, Cinsault, Syrah
    Oogstjaar: 2016
    Alcoholpercentage: 12,5%
    Rijping: Minimale rijping, bedoeld om jong te drinken.
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 8-10˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk als aperitief, bij gegrilde groenten en een barbeque.
  • filterrose, filterfrankrijk, filterprovence, filtergrenache, filtercinsault, filtersyrah
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin