Champagne Bruno Paillard - Première Cuvée Extra Brut - Champagne

€44,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€41,80 per fles)

De Première Cuvée van Bruno Paillard is een klassieke champagne die wordt gemaakt van Pinot Noir (45%), Chardonnay (33%) en Pinot Meunier (22%). De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden en de cuvée is een blend van wel 25 verschillende jaargangen. Het sap ondergaat een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks en in eikenhouten vaten (20%). Na de tweede alcoholische fermentatie in de fles rust de champagne drie jaar in de kelder op zijn afgestorven gistcellen. Na dégorgement, waarvan de datum op de achterkant van de fles wordt genoteerd, rusten de flessen nog eens 5 maanden.

De champagne heeft aroma’s en smaaktonen van citroen, grapefruit, rode bessen, frambozen, toast en brioche brood. Rijp, elegant en geconcentreerd. Heerlijk als aperitief of bij oesters, kazen, gevogelte en risotto met schaal- en schelpdieren.

  • Land: Frankrijk
    Regio: Champagne
    Classificatie: Champagne A.O.C.
  • Bruno Paillard was pas 27 toen hij zijn eigen wijnhuis oprichtte. Zijn enige waardevolle bezit, een oude Jaguar, verkocht hij en van dit geld huurde hij een kelder en kocht hij druiven van lokale wijnboeren. Een aantal jaren later, in 1984, liet hij de eerste bovengrondse 'kelder' bouwen. In dit uiterst moderne gebouw kan hij de temperatuur, het licht en de vochtigheid in detail reguleren.

    Vandaag de dag worden zijn champagnes over de hele wereld verkocht. Zijn stijl wordt gekenmerkt door de klassieke assemblages van verschillende druivensoorten en verschillende jaargangen. Hij bezit op het moment 32 hectare wijngaarden, waarvan 12 hectare Grand Cru geclassificeerd zijn.
  • Druiven: Pinot Noir (45%), Chardonnay (33%) en Pinot Meunier (22%)
    Oogstjaar: Multi
    Alcoholpercentage: 12%
    Rijping: 36 maanden voor- en 5 maanden na dégorgement, 6 g/l (Extra Brut)
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 8-10˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk als aperitief of bij oesters, kazen, gevogelte en risotto met schaal- en schelpdieren.
  • filterfrankrijk, filterchampagne, filtermousserend, filterpinotnoir, filterchardonnay, filterpinotmeunier


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €41,80 per stuk en bespaar 5%

    De Première Cuvée van Bruno Paillard is een klassieke champagne die wordt gemaakt van Pinot Noir (45%), Chardonnay (33%) en Pinot Meunier (22%). De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden en de cuvée is een blend van wel 25 verschillende jaargangen. Het sap ondergaat een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks en in eikenhouten vaten (20%). Na de tweede alcoholische fermentatie in de fles rust de champagne drie jaar in de kelder op zijn afgestorven gistcellen. Na dégorgement, waarvan de datum op de achterkant van de fles wordt genoteerd, rusten de flessen nog eens 5 maanden.

    De champagne heeft aroma’s en smaaktonen van citroen, grapefruit, rode bessen, frambozen, toast en brioche brood. Rijp, elegant en geconcentreerd. Heerlijk als aperitief of bij oesters, kazen, gevogelte en risotto met schaal- en schelpdieren.

    • Land: Frankrijk
      Regio: Champagne
      Classificatie: Champagne A.O.C.
    • Bruno Paillard was pas 27 toen hij zijn eigen wijnhuis oprichtte. Zijn enige waardevolle bezit, een oude Jaguar, verkocht hij en van dit geld huurde hij een kelder en kocht hij druiven van lokale wijnboeren. Een aantal jaren later, in 1984, liet hij de eerste bovengrondse 'kelder' bouwen. In dit uiterst moderne gebouw kan hij de temperatuur, het licht en de vochtigheid in detail reguleren.

      Vandaag de dag worden zijn champagnes over de hele wereld verkocht. Zijn stijl wordt gekenmerkt door de klassieke assemblages van verschillende druivensoorten en verschillende jaargangen. Hij bezit op het moment 32 hectare wijngaarden, waarvan 12 hectare Grand Cru geclassificeerd zijn.
    • Druiven: Pinot Noir (45%), Chardonnay (33%) en Pinot Meunier (22%)
      Oogstjaar: Multi
      Alcoholpercentage: 12%
      Rijping: 36 maanden voor- en 5 maanden na dégorgement, 6 g/l (Extra Brut)
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 8-10˚C
      Wijn-spijs suggesties: Heerlijk als aperitief of bij oesters, kazen, gevogelte en risotto met schaal- en schelpdieren.
    • filterfrankrijk, filterchampagne, filtermousserend, filterpinotnoir, filterchardonnay, filterpinotmeunier
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin