Bohigas - Cava Brut - Catalunya

€10,50
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€9,98 per fles)

De Cava Brut van Bohigas heeft aroma’s van citrus, groene appel, peer, nectarine, vanille en toast. In de mond een verfrissende zachte mousse. Het technische team bepaalt, op basis van het gemeten potentiele alcoholniveau, de zuurgraad en pH-waarde van de druiven, wanneer elk perceel geoogst kan worden. Direct na de oogst ondergaan de druiven een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. Veel zorg wordt besteed aan het behoud van de aroma’s. 


De wijn wordt gebotteld en er ontstaat een 2e fermentatie in de fles. De wijn rust daarna nog 18 maanden in de kelders en wordt dan op de markt gebracht.

  • Land: Spanje
    Regio: Catalunya
    Classificatie: Cava D.O.
  • De geschiedenis van familiebedrijf Bohigas gaat meer dan 800 jaar terug. Op dit moment beheert Jordi Casanovas-Bohigas het landgoed samen met zijn dochter Maria. In het gebied van de Conca de l’Anoia, dichtbij het dorpje Òdena, liggen de 35 hectare relatief vlakke wijngaarden.

    In het warme Mediterrane klimaat kan het soms erg droog zijn en de Anoia rivier voorziet de wijngaarden van water in noodgevallen. De drie autochtone druivensoorten Xarel-lo, Macabeo en Parellada gedijen hier het best en vertegenwoordigen de meerderheid van de aanplanting. Er wordt sinds een paar jaar ook geëxperimenteerd met Chardonnay en Pinot Noir.
  • Druiven: Xarello, Macabeo, Parellada
    Oogstjaar: Multi
    Alcoholpercentage: 12%
    Rijping: Tweede vergisting en 18 maanden rijping in fles
    Certificaten: Biodynamisch
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 8-10˚C
    Wijn-spijs suggesties: Geschikt als aperitief, oesters, schaal en schelpdieren, salades met gerookte zalm en kip.
  • filterspanje, filtercatalunya, filtermousserend, filterxarello, filtermacabeo, filterparellada


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €9,98 per stuk en bespaar 5%

    De Cava Brut van Bohigas heeft aroma’s van citrus, groene appel, peer, nectarine, vanille en toast. In de mond een verfrissende zachte mousse. Het technische team bepaalt, op basis van het gemeten potentiele alcoholniveau, de zuurgraad en pH-waarde van de druiven, wanneer elk perceel geoogst kan worden. Direct na de oogst ondergaan de druiven een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. Veel zorg wordt besteed aan het behoud van de aroma’s. 


    De wijn wordt gebotteld en er ontstaat een 2e fermentatie in de fles. De wijn rust daarna nog 18 maanden in de kelders en wordt dan op de markt gebracht.

    • Land: Spanje
      Regio: Catalunya
      Classificatie: Cava D.O.
    • De geschiedenis van familiebedrijf Bohigas gaat meer dan 800 jaar terug. Op dit moment beheert Jordi Casanovas-Bohigas het landgoed samen met zijn dochter Maria. In het gebied van de Conca de l’Anoia, dichtbij het dorpje Òdena, liggen de 35 hectare relatief vlakke wijngaarden.

      In het warme Mediterrane klimaat kan het soms erg droog zijn en de Anoia rivier voorziet de wijngaarden van water in noodgevallen. De drie autochtone druivensoorten Xarel-lo, Macabeo en Parellada gedijen hier het best en vertegenwoordigen de meerderheid van de aanplanting. Er wordt sinds een paar jaar ook geëxperimenteerd met Chardonnay en Pinot Noir.
    • Druiven: Xarello, Macabeo, Parellada
      Oogstjaar: Multi
      Alcoholpercentage: 12%
      Rijping: Tweede vergisting en 18 maanden rijping in fles
      Certificaten: Biodynamisch
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 8-10˚C
      Wijn-spijs suggesties: Geschikt als aperitief, oesters, schaal en schelpdieren, salades met gerookte zalm en kip.
    • filterspanje, filtercatalunya, filtermousserend, filterxarello, filtermacabeo, filterparellada
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin