Winelife over onze Grüner Veltliner van Salomon Undhof

Winelife over onze Grüner Veltliner van Salomon Undhof

In de Winelife van juni/juli 2015 staat Grüner Veltliner in de spotlights van de rubriek 'koopgids'. Vinoloog Evelijn van Heuven proefde hiervoor maar liefst 111 wijnen. De wijnen die ze in de rubriek vermeld springen er volgens haar uit. Wij zijn dus trots dat de twee Grüner Veltliners van Salomon Undhof die wij instuurden allebei vermeld staan!

De twee Grüner Veltliners van Salomon Undhof staan vermeld onder de noemers van intrigerend, zuiver, eerlijk, complex en lengte zijn de Grüner Veltliners volgens liefhebberswijnen.

Salomon Undhof heeft een lange traditie. De Salomon familie produceert witte wijnen van de beste Urgesteiener terrassen langs de Donau in Stein en Krems.Tegenwoordig maken Bert en Gertrud Salomon de wijnen. De beroemde Riesling van het landgoed groeit op de topsites van Kögl en Pfaffenberg.

De Grüner Veltliner Von Stein is afkomstig van de steile terrassen van de heuvels achter het oude centrum van Stein. Op de beste lössbodem groeien de Grüner Veltliner Lindberg en Wachtberg. Alle druiven worden traditioneel met de hand geoogst. De geweldige locaties van de wijngaarden en het zorgvuldige werk in de wijngaarden zijn voorwaarden voor de elegante wijnen. Wijnen met finesse en een perfecte mineralenbalans die de zeer speciale microklimaten van deze prachtige vallei weerspiegelen. Op de 25 hectare van Salomon Undhof staan in ongeveer gelijke delen Riesling, Grüner Veltliner en Gelber Traminer.

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin