Wijnkoelkast of wijnklimaatkast?

  • Geplaatst op
  • Door Suzanne
  • Geplaatst in wijninfo
Wijnkoelkast of wijnklimaatkast?

Wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen beide kasten is dat een wijnkoelkast alleen de mogelijkheid heeft om te koelen, terwijl een wijnklimaatkast ook de mogelijkheid heeft om te verwarmen door middel van een verwarmingselement.

Welke kast past het best?

Het belangrijkste is dat wijn stabiel en op de juiste temperatuur bewaard wordt en dit hangt samen met de grootte van de kast. Bij kleine wijnkoelkasten of klimaatkasten (minder dan 15 flessen) is directe koeling mogelijk, ook wel thermo-elektrische systemen genoemd. Dit zijn over het algemeen de goedkopere kasten. Hoe groter de kasten worden, hoe moeilijker het wordt om de temperatuur stabiel te houden met deze techniek. Om die reden wordt compressor ventilatorkoeling techniek toegepast bij grotere kasten, net zoals bij een normale koelkast in de keuken.

- Allereerst moet je bepalen hoeveel flessen u wilt bewaren.

- Wil je één of twee temperatuurzones hebben.

- Daarnaast moet je een keuze maken of u voor inbouw gaat of voor een vrijstaande kast.

- Welk design je voorkeur heeft, een RVS design zoals veel keukenapparatuur of een zwart design.

Wat kost een wijnkoelkast of wijnklimaatkast?

Wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten verschillen in ontzettend prijs. Waar grote winkelketens afhankelijk zijn van tussenpersonen, levert De Wijnkoelast dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs met daarnaast ook een gratis wijnbon t.w.v. € 50 bij iedere aankoop. Ook in te leveren bij ons.

Bekijk hier de wijnklimaatkasten en wijnkoelkasten van De Wijnkoelkast.

Tekst en redactie: Suzanne van Broekhuizen
Foto: De Wijnkoelkast

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin