Weingut Mathern: weer terug op de kaart

Weingut Mathern: weer terug op de kaart

Regelmatig proeven we wijn van producenten die op zoek zijn naar een importeur in Nederland. We kunnen niet alles importeren dus onze selectie van potentiële nieuwe wijnen is streng. Maar zo nu en dan kunnen we er niet omheen. We proeven de wijn en weten, deze willen we hebben. Zo was het geval bij Weingut Mathern.

Het wijnhuis werd in 1907 opgericht door de familie Mathern in Niederhausen. Helmut Mathern leidde jarenlang het wijndomein en was een getalenteerde wijnmaker. Hij werd door de wijngids van Gault Millau uitgeroepen tot ‘’Discovery of the year 1997’’. Er volgden nog enkele bijzondere awards en tot ieders schrik stierf hij in 2002 aan een plotselinge dood. Hij liet zijn vrouw Gloria en twee jonge kinderen achter. Gloria nam het wijndomein over en samen met de jonge wijnmaker Felix Eberhard zette zij het domein na een aantal jaren weer terug op de kaart.

De wijngaarden zijn aangeplant op de steile hellingen van het kleine dorpje Niederhausen. In dit gebied liggen de best geclassificeerde Riesling wijngaarden van Duitsland zoals de beroemde Hermannshöhe, Rosenberg en Kertz. Weingut Mathern verbouwt naast Riesling ook Pinot Blanc, Cabernet Blanc, Rivaner en Dornfelder op wijngaarden met een hellingsgraad tot wel 70%! De wijnstokken staan op vulkanische bodem en dit geeft de wijn een levendig en terroir-typisch karakter.

Nieuwsgierig geworden? Nu verkrijgbaar in de winkel!

Tekst en foto: Michelle Kamm 
Redactie: Suzanne van Broekhuizen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin