Perswijn over Soave Classico van Balestri Valda

Perswijn over Soave Classico van Balestri Valda

Perswijn over Soave Classico van Balestri Valda: de familiewijngaarden in het hart van de Soave Classico, in het beste deel van de DOC, op een ondergrond van verweerd basalt. En de wijn is nog heerlijk ook, met gele appel, lekker sappig, citrus, rondeur, stevigheid, verleidelijkheid, lengte, room.

"In een klassieke Italiaanse wijnstreek zoals Soave zijn er altijd familiebedrijven te vinden die nooit hebben meegedaan aan de gekte om grote plassen eenvoudige goedkope Soave te maken. Zoals Balestri Valda. De familiewijngaarden in het hart van de Soave Classico, in het beste deel van de DOC, op een ondergrond van verweerd basalt. Guido Rizzotto, zijn zoon Luca en dochter Laura telen op een voor de omgeving verantwoorde manier, en ontvingen hiervoor het internationale certificaat Biodiversity Friend, het eerste certificaat voor bboeren met respect voor biodiverstiteit. En de wijn is nog heerlijk ook, met gele appel, lekker sappig, citrus, rondeur, stevigheid, verleidelijkheid, lengte, room, ****(*)."

Azienda Agricola Balestri Valda

Azienda Balestri Valda is een familie bedrijf met 19 ha wijngaard op de beste gronden van Soave, van de Monte Carniga in de buurt van de ‘Frazione’ Castelcerino. De familie stelt alles in het werk om zo goed mogelijke wijnen te maken. Hun liefde voor en de toewijding aan hun land laten niet anders toe. Het gebied rond Soave is van oudsher bekend om zijn wijnbouw. Ten noorden van Soave liggen de beste wijngaarden. De heuvels waarop zich de wijngaarden bevinden bestaan uit basalt, kalk en een ander belangrijk component: zand. Dit maakt dat de wortels hard moeten werken om aan hun voeding te komen. Het klimaat is optimaal en de expositie van de wijngaarden van Balestri Valda is zuid. Er is voor 70% Garganega aangeplant en voor 30% Trebbiano.

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin