Oogstverslag Bruno Paillard

Oogstverslag Bruno Paillard

Bruno Paillard is een relatief jong champagnehuis dat is opgericht in 1981. Het familiebedrijf beschikt over 32 hectare eigen wijngaarden in en rondom de dorpen Bouzy, Verzenay, Oger en Le Mesnil in de Champagne in Frankrijk. Ze maken champagne van alle drie de druiven: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier.

Reims. 2015 was de grootste verrassing sinds jaren: de winter was mild zonder strenge vorst en de wijnstokken lijken daardoor niet geheel in hun winterslaap te zakken. Halverwege april waren de eerste nieuwe scheuten en groene knopjes al te zien. In mei begon dan ook de eerste fruitvorming en de gevreesde laatste vorst bleef uit. De lente en zomer kenmerkten zich door een lange droge periode en de druiven ontwikkelden zich verder tot midden september. Plotselinge regenbuien vormden geen gevaar omdat de nachten koel waren met een stevige noordoosten wind.

Midden september werd er begonnen met de druivenpluk. De oogst eindigde op 23 september. Alles wijst erop dat 2015 een uitstekend jaar was voor de Champagne. We mogen nog geen definitieve uitspraken doen maar één ding is zeker: Bruno Paillard heeft zijn vaten kunnen vullen met sap van hoge kwaliteit en concentratie! We zijn erg benieuwd hoe het zich ontwikkeld als wijn en wachten geduldig af!

Ben je geïnteresseerd in één van de champagnes van Bruno Paillard? 

Tekst: Bruno Paillard 
Foto's: Suzanne van Broekhuizen 
Redactie: Michelle Kamm

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin