De Kerstkrat met wijnarrangement!

  • Geplaatst op
  • Door Suzanne
De Kerstkrat met wijnarrangement!

Ook dit jaar verzorgt De Krat weer een heerlijk Kerstdiner met een fijn 5-gangen menu. Alle ingrediënten zijn duurzaam geteeld en komen uit Nederland. Deze krat is inmiddels UITVERKOCHT! En ook dit jaar hebben wij, als partner van De Krat, een passende wijnsuggestie voor hun 5-gangen menu.

Bij ons te bestellen tot en met dinsdag 20 december indien de flessen verstuurd moeten worden buiten Amsterdam (buiten de ring). Indien binnen de ring, dan leveren wij zelf tot en met vrijdag. Op te halen in de winkel tot en met zaterdag 24 december 17:00.

Zie de webshop of breng een bezoek aan de winkel voor wijnadvies.

Wij dachten aan het volgende advies (zowel voor het gewone menu als het vegetarische menu is het advies hetzelfde, maar we hebben wel twee verschillende wijnsuggesties per gang, alle combinaties en aantallen zijn mogelijk)!

- Een bubbel is niet alleen een feestelijk begin van de avond maar heeft daarnaast een verfrissende functie. Bij gerechten met een vette textuur, zoals gerookte zalm, romige kazen of pasta, is een crémant of champagne een uitstekende combinatie. Ook zijn bij het (vega) voorgerecht de toegankelijke, elegante Soave en de Bourgogne Blanc van Rémi Jobard mooie combinaties.

- Bij soepen adviseren wij over het algemeen geen wijn, drink lekker door wat al in het glas zit.

- Kalfsvlees is zacht en delicaat van smaak en vraagt om een wijn met dezelfde kenmerken. Wij hebben gekozen voor rode wijnen met fruit en concentratie die niet te zwaar zijn; de Spaanse Emilio Valerio of de Franse Moulin-a-Vent. De postelein en roodlof geven het gerecht een aards tintje en dit wordt mooi opgepakt door beide wijnen. Ook het knolselderijgebraad vraagt om een aardse en fruitige rode wijn zonder kracht. 

- Heeft u nog rode wijn over? Schenk hem gerust bij de kaas voordat u overgaat op de dessertwijn. Anders maakt u alvast de dessertwijn, Plaisir Rosso, open. 

- Deze dessertwijn uit de Abruzzen in Italië is zoet en sappig. Heerlijk in combinatie met kaas en vanwege zijn rode fruitkarakter ook heerlijk bij de zwarte bessen chutney. En belangrijk; de dessertwijn combineert ook goed met de kruidige stoofperen die smaakvol zijn, en is hier goed tegen opgewassen.

Onze suggesties zijn:

Biologische wijnselectie 
Crémant de Loire Silex - Clos de la Briderie
Soave Classico - Azienda Agricola Balestri Valda
Emilio Valerio - Laderas de Montejurra
Plaisir Rosso 0,5 liter - Cantina Zaccagnini

Luxe wijnselectie
Champagne Diebolt Prestige
Bourgogne Blanc - Domaine Rémi Jobard
Moulin-a-Vent - Domaine Richard Rottiers
Plaisir Rosso 0,5 liter - Cantina Zaccagnini 

Zie de webshop of breng een bezoek aan de winkel voor wijnadvies.

De Krat kerstdiner
Gerookte zalmtartaar met waterkersolie

Waterkerssoep
Kalfsrollade met paddenstoelenjus, gebakken paddenstoeltjes, winterpostelein, wortelpeterselie-aardappelpuree en gekarameliseerde roodlof
Notenbrood met Fiorikaas van Oudwijker en bosbessenchutney van de Struikrover
Kruidige stoofpeertjes met zelfgemaakte hangop

De Krat vegetarisch kerstdiner
Bietenravioli met waterkersolie
Waterkerssoep
Knolselderijgebraad met linzen en palmkool, romige paddenstoelen en roodlof
Notenbrood met Fiorikaas van Oudwijker en bosbessenchutney van de Struikrover
Kruidige stoofpeertjes met zelfgemaakte hangop

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin