Champagne Clos de la Chapelle

Champagne Clos de la Chapelle

Dit jaar een nieuwe champagne voor de feestelijke dagen!

Het familiehuis Clos de la Chapelle is opgericht in 1948. In het hart van de Montagne de Reims in Ville-Dommange met een 1er Cru status. De huidige vierde generatie bezit 30 hectare wijngaarden. Het klimaat is koel en heeft zowel continentale als Atlantische invloeden. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk, leem en zand en men bewerkt de wijngaarden zoveel mogelijk biologisch. Tussen de druivenstokken groeien verschillende grassen en het gebruik van chemicaliën wordt zoveel mogelijk gemeden. Men produceert jaarlijks 275.000 flessen en dit is in Champagne een kleine productie.


Cuvée Audace is een verfijnde aperitief champagne. Deze cuvée bestaat uit 55% Pinot Meunier en 30% Pinot Noir en 15% Chardonnay en is samengesteld uit de dorpen Treslon, Pévy en Ville-Dommange. Met een dosage van 8 gr/L is het een Brut champagne. De alcoholische vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks en rijpt vervolgens met de ‘vin de réserve’ nog 3,5 jaar in de fles. Een zeer complete champagne die mede door het hoge percentage Pinot Meunier bijzonder expressief is in zijn aroma’s en een zachte mousse heeft. Zeer geschikt als aperitief, bij oesters en diverse gerechten met schaal- en schelpdieren.

Zie hier de champagne in de webshop.

Met een mooie review van Niek Beute van Vinoniek: "Het einde van het jaar is in zicht, en natuurlijk zoeken we een champagne om het nieuwe jaar in te klinken. Vinoniek heeft een opwekkend en zachte champagne gevonden die perfect is voor de aftrap van het nieuwe jaar."

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin