Azienda Zenato - Bardolino Classico - Veneto

€8,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€7,60 per fles)

De Bardolino van Azienda Zenato wordt gemaakt van 65% Corvina, 25% Rondinella en 10% Sangiovese. Vanaf de wijngaarden kijkt u uit over de zuidoostelijke kust van het Gardameer. Na de oogst worden de druiven handmatig gesorteerd en worden alleen de gezondste en rijpste druiven toegestaan. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks en duurt ongeveer 10 dagen. Na afloop wordt de wijn afgelaten en de overgebleven schillen zacht geperst.

De wijn wordt niet op eikenhouten vaten gelagerd en behoudt daardoor zijn verse fruitkarakter. Deze Bardolino heeft aroma’s van aardbeien, kersen en bramen en past goed bij diverse antipasti en wit vlees.

  • Land: Italië
    Regio: Veneto
    Classificatie: Bardolino D.O.C.
  • Op de eeuwenoude heuvels van Lugana en Valpolicella ligt het hart van Azienda Vitivinicola Zenato. In 1960 investeerde Sergio Zenato in het aanplanten van inheemse druivensoorten zoals Pinot Grigio, Trebbiano, Corvina, Rondinella en Oseleta. In de afgelopen decennia is het wijnhuis enorm gegroeid en inmiddels beschikt het over 75 hectare wijngaarden. Samen met zijn vrouw Carla en zijn kinderen Alberto en Nadia beheert hij het familiebedrijf. Vanaf de eerste dag experimenteert hij graag met nieuwe technieken in de wijngaarden en de kelder. De wijnen worden inmiddels in meer dan 60 landen verkocht.
  • Druiven: Corvina (65%), Rondinella (25%), Sangiovese (10%)
    Oogstjaar: 2016
    Alcoholpercentage: 12,5%
    Rijping: Minimale rijping, bedoeld om jong te drinken
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 16-18˚C
    Wijn-spijs suggesties: Geschikt bij antipasti en wit vlees.
  • filteritalie, filterveneto, filterrood, filterwijnvooralledag, filtercorvina, filterrondinella, filtersangiovese


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €7,60 per stuk en bespaar 5%

    De Bardolino van Azienda Zenato wordt gemaakt van 65% Corvina, 25% Rondinella en 10% Sangiovese. Vanaf de wijngaarden kijkt u uit over de zuidoostelijke kust van het Gardameer. Na de oogst worden de druiven handmatig gesorteerd en worden alleen de gezondste en rijpste druiven toegestaan. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks en duurt ongeveer 10 dagen. Na afloop wordt de wijn afgelaten en de overgebleven schillen zacht geperst.

    De wijn wordt niet op eikenhouten vaten gelagerd en behoudt daardoor zijn verse fruitkarakter. Deze Bardolino heeft aroma’s van aardbeien, kersen en bramen en past goed bij diverse antipasti en wit vlees.

    • Land: Italië
      Regio: Veneto
      Classificatie: Bardolino D.O.C.
    • Op de eeuwenoude heuvels van Lugana en Valpolicella ligt het hart van Azienda Vitivinicola Zenato. In 1960 investeerde Sergio Zenato in het aanplanten van inheemse druivensoorten zoals Pinot Grigio, Trebbiano, Corvina, Rondinella en Oseleta. In de afgelopen decennia is het wijnhuis enorm gegroeid en inmiddels beschikt het over 75 hectare wijngaarden. Samen met zijn vrouw Carla en zijn kinderen Alberto en Nadia beheert hij het familiebedrijf. Vanaf de eerste dag experimenteert hij graag met nieuwe technieken in de wijngaarden en de kelder. De wijnen worden inmiddels in meer dan 60 landen verkocht.
    • Druiven: Corvina (65%), Rondinella (25%), Sangiovese (10%)
      Oogstjaar: 2016
      Alcoholpercentage: 12,5%
      Rijping: Minimale rijping, bedoeld om jong te drinken
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 16-18˚C
      Wijn-spijs suggesties: Geschikt bij antipasti en wit vlees.
    • filteritalie, filterveneto, filterrood, filterwijnvooralledag, filtercorvina, filterrondinella, filtersangiovese
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin